Prins Harry:

Dette er hans egentlige navn

- Alle kaller meg Harry, og jeg aner ikke hvorfor.

FEIL NAVN: Prins Harry har blitt kalt feil navn i så å si hele sitt liv. Her avbildet med kona hertuginne Meghan. Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock / NTB
FEIL NAVN: Prins Harry har blitt kalt feil navn i så å si hele sitt liv. Her avbildet med kona hertuginne Meghan. Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Helt fra han var barn har det vært mye skriverier om prins Harry (38), ikke minst fordi han som allerede som tolvåring mistet sin mor, prinsesse Diana, og i ungdomsårene vekket oppsikt med sitt utsvevende liv.

Oppmerksomheten rundt prinsen har på ingen måter dempet seg etter han giftet seg med Meghan Markle (41), de to sammen forlot kongefamilien og gjorde et intervju med Oprah Winfrey (68) hvor de kom med sjokkerende anklager mot kongehuset.

De fleste vet dermed godt hvem prins Harry er, men det de aller fleste ikke vet er at han slettes ikke heter «Harry».

Selv aner han ikke hvorfor han i det hele tatt blir kalt Harry. Det kommer frem i en videosamtale med WellChild, ifølge danske Se og Hør.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

I videosamtalen blir prinsen introdusert for en liten gutt som heter Henry.

- Jeg heter også Henry, kan prinsen så fortelle.

- Men alle kaller meg Harry. Jeg aner ikke hvorfor.

Da 38-åringen ble født ble han tildelt navnet «prins Henry av Wales». Hans korrekte, fulle navn er nemlig Henry Charles Albert David.

Det sies at kjært barn har mange navn, og «Harry» er altså bare et kallenavn som har tatt fullstendig over hans fødenavn.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det er derimot ikke uvanlig at kongelige har lange navn, eksempelvis er hans brors fulle navn prins William Arthur Philip Louis (40), og deres far heter Charles Philip Arthur George (73).

LES OGSÅ: Camilla får førstevalget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer