Ingrid Alexandra:

Dette er gjestene

Slik blir den stjernespekkede gjestelisten til Ingrid Alexandras gallamiddag.

MED BESTEFAR: Fredag skal prinsesse Ingrid Alexandra feire 18-årsdag. Her med bestefar kong Harald. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
MED BESTEFAR: Fredag skal prinsesse Ingrid Alexandra feire 18-årsdag. Her med bestefar kong Harald. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det duket for den store gallamiddagen i anledning prinsesse Alexandras 18-årsfeiring. Prinsesse fylte 18 år allerede i januar, men den store feiringen finner sted torsdag og fredag denne uken.

Gjestelisten til fredagens galla er foreløpig ikke offentlig, men vi har tatt en prat med Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle for å høre hva hvem hun tror dukker opp.

- Gjestelisten er nok rett rundt hjørnet, men det er en del som allerede har bekreftet at de kommer. For eksempel prinsessens fadder kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) kommer, og det samme gjør det nederlandske kongeparet Willem-Alexander (55) og Maxima (51), samt deres eldste datter Catharina-Amalia (18), forteller Vagle.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Hun tror også det vil troppe opp danske kongelige i Oslo fredag.

- Jeg vil tror det danske kronprinsparet Frederik (54) og Mary (50) kommer, og kanskje har de med prins Christian (16). Han var i hvert fall med til Ingrid Alexandras konfirmasjon i 2019.

I tillegg til den svenske kronprinsessen er også Spanias kong Felipe (54) fadder til den 18-år gamle tronarvingen. Kongehuseksperten mener det derfor er naturlig at også han kommer.

- Det hadde vært gøy om han hadde med eldstedatteren kronprinsesse Leonor (16), slik at hele den yngre garde som en gang skal ta over tronene i Europa kan samles til fest. I så fall må vi håpe på den belgiske kronprinsessen også, legger hun håpefullt til.

Familie og venner, samt det offisielle Norge vil også trolig bli å se på gallamiddagen - deriblant nyforlovede prinsesse Märtha Louise (50). Hun skal derimot feire tantebarnet tilsynelatende uten sin forlovede, Durek Verrett (47), ved sin side.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

- Prinsesse Märtha Louise kommer naturligvis med sine tre døtre, Maud (19), Leah (17) og Emma (13), mens Durek visstnok ikke har anledning til å komme, forteller Vagle avslutningsvis.

Se og Hør har også vært i kontakt med Slottet som bekrefter at gjestelista ennå ikke er offentliggjort.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra: Har fått førerkort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer