Unge kongelige i Europa:

Dette er Europas unge, heite kongelige

Drømmer du om å finne lykken med en ekte prins etter å ha sett «Young Royals»? Europa er stappfull av hotte, unge kongeligheter.

BLÅTT BLOD: Europas kongehus har mange unge menn i stallen. Fra venstre: Prins Konstantin Alexios, prins Christan og Alexander Charles Ogilvy. Foto: Skjermdump fra Instagram / Franne Voigt / Det danske kongehuset
BLÅTT BLOD: Europas kongehus har mange unge menn i stallen. Fra venstre: Prins Konstantin Alexios, prins Christan og Alexander Charles Ogilvy. Foto: Skjermdump fra Instagram / Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

Det svenske tenåringsdramaet «Young Royals» på Netflix har blitt en stor snakkis siden premieren i starten av juli. I serien blir unge prins Wilhelm sendt på kostskole av kongen og dronningen etter å ha havnet i basketak på byen. Slik skal de få skikk på gutten og redde kongefamilien og monarkiets rykte.

På kostskolen møter prinsen arbeiderklassegutten Simon, og raskt oppstår det forvirrende - men romantiske - følelser mellom de to guttene. Og det brennaktuelle spørsmålet som serien behandler gjennom seks episoder, melder seg like fort: Hva skjer dersom en prins elsker mennesker av samme kjønn?

MÅ SEES: Er det en serie du må få med deg om dagen er det Netflix-serien «Young Royals»: - Veldig hot! Video: Rød Løper/Steffen Pettersen/Netflix Vis mer

Netflix har enda ikke bekreftet om det blir en ny sesong med gjengen på Hillerska internatskole, men mye tyder på en fortsettelse av seerfavoritten, i hvert fall den store suksessen tatt i betraktning.

Mens du venter på en (forhåpentligvis) ny sesong av «Young Royals» kan du lese om Europas (ekte) unge, hotte prinser i denne saken. Det er nemlig mer enn nok å ta av.

Danskeprinsene

Danmark er et naturlig sted å starte, for er ikke prins Wilhelm fryktelig lik prins Christian (15)? De har i hvert fall den samme, tunge midtskillen som generasjon Z har omfavnet med nebb og klør. Danskeprinsene får stadig spalteplass i internasjonal presse på grunn av privatliv, modellkarrierer og for å generelt ta seg godt ut.

TRONARVING: 15 år gamle prins Christian skal en dag arve den danske tronen. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
TRONARVING: 15 år gamle prins Christian skal en dag arve den danske tronen. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer

Vi har nok sett mest til grevinne Alexandra (57) og prins Joachims (52) sønner prins Nikolai (21) og prins Felix (18). Førstnevnte har gjort det stort som modell i flere år, mens tre år yngre Felix nylig gikk ut av videregående og skal i militæret til høsten.

Men dessverre: De er begge opptatt. Prins Nikolai flytter til høsten til Paris sammen med kjæresten Benedikte Thoustrup, som han har vært sammen med i flere år. I den franske hovedstaden skal de begge gjennomføre et utvekslingsopphold gjennom Copenhagen Business School.

Prins Felix' forhold er imidlertid mer ferskt. Tidligere i juli ble det kjent at prinsens hjerte er kapret av unge Karen Bak. Felix liker å holde seg unna rampelyset, og valgte i sin tid å gå på den lokale videregående skolen fremfor å reise på kostskole, som er vanlig i de kongelige kretser.

MODELLPRINS: Prins Nikolai flytter til Paris med kjæresten til høsten. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
MODELLPRINS: Prins Nikolai flytter til Paris med kjæresten til høsten. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer

Minst oppmerksomhet har nok fetteren prins Christian fått, som en dag skal arve den danske tronen. Det har kanskje med hans unge alder å gjøre, men 15-åringen er imidlertid på full fart inn i voksenlivet, og ble konfirmert i vår. Prins Christian deltar også på stadig flere kongelige oppdrag, så det er ingen tvil om at han forberedes godt til et liv som kronprins og senere konge.

Til høsten flytter han hjemmefra for å begynne på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved. Og kanskje finner han kjærligheten på skolen? Det er i hvert fall ikke offentlig kjent at 15-åringen er i et forhold.

UNG PRINS: Felix ble ferdig med videregående i juni, og skal i militæret til høsten. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
UNG PRINS: Felix ble ferdig med videregående i juni, og skal i militæret til høsten. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer

Greske prinser

Den danske kongefamilien har tette bånd til den greske kongefamilien. Selv om monarkiet i Hellas ble styrtet på 1970-tallet, har familien beholdt sine kongelige titler. Dronning Margrethes (81) yngre søster, Anne-Marie (74), giftet seg med Konstantin av Hellas i 1964, og ble dermed dronning av Hellas.

De fikk fire barn sammen, og eldstemann Pavlos (54) skulle ha arvet tronen om monarkiet ikke gikk dunken tiåret etter at han ble født. Han er gift med Marie-Chantal (52), som han har fem barn med, deriblant sønnene prins Konstantin Alexios (22) og prins Achileas-Andreas (20).

2008: Kronprins Pavlos og Marie-Chantal sammen med de fem barna i 2008. Foto: Shutterstock / REX / NTB
2008: Kronprins Pavlos og Marie-Chantal sammen med de fem barna i 2008. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Prinsebrødrene er begge svært populære i sosiale medier, og yngstemann kan skryte av elleville 515 000 følgere på Instagram. Der får man ta del i 20-åringens hverdag, som blant annet består av skolegang på New York University. Prinsene ble begge ble født i verdensmetropolen, men familien flyttet senere til morens hjemland, Storbritannia, da barna var små.

Prins Achileas-Andreas hadde flere gjesteopptredener i den amerikanske såpeoperaen «The Bold and the Beautiful» fra 2017 til 2019. På Instagram deler han flittig av sitt aktive ungdomsliv - med bilder fra ferier, fester og annet tull og tøys.

Storebror Konstantin Alexios flyttet også tilbake til fødebyen New York for å studere. 22-åringen er student ved prestisjeuniversitetet Georgetown, der han startet høsten 2017.

Konstantin Alexios er svært kunstinteressert, og både maler og lager skulpturer, gjerne inspirert av gresk mytologi. Kunstlidenskapen - i tillegg til interessen for fotografi, musikk og jakt - kommer til uttrykk på Instagram-profilen hans, der han har 187 000 følgere.

22-åringen kan dessuten skryte av å ha både prins William (39), kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Victoria (44) som gudforeldre.

Aktiv herremann

Barnebarna til dronning Elizabeths (95) yngre søster, avdøde prinsesse Margaret, har også skapt overskrifter de siste årene. Samuel (24) og Arthur Chatto (22) er sønner av Lady Sarah Chatto (57) og kunstner og eks-skuespiller Daniel Chatto (64).

De har begge vært elever ved den prominente og eksklusive kostskolen Eton College, der prins William og prins Harry (36) også gikk på skole i tenårene. Senere har begge Chatto-brødrene valgt å studere på universitetet i Edinburgh.

Yngstemann Arthur Chatto studerer geografi, og jobber i tillegg som personlig trener på et treningssenter i den skotske hovedstaden, ifølge Tatler. 22-åringen er ytterst treningsglad, en interesse som kommer tydelig til uttrykk på Instagram-profilen hans - der han til stadighet deler sporty oppdateringer og bilder fra ymse treningsøkter.

Han er også en ivrig roer, og i fjor sommer rodde han rundt hele Storbritannia med tre kompiser, til inntekt for veldedige formål. Turen tok hele 38 dager, ifølge Tatler.

ROING: Arthur Chatto da han og kompisene fullførte den 38 dager lange roturen i august i fjor. Foto: Shutterstock / NTB
ROING: Arthur Chatto da han og kompisene fullførte den 38 dager lange roturen i august i fjor. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Arthur har de siste årene vært kjæreste med Lizzie Friend, som også studerer ved universitetet i Edinburgh, ifølge det britiske overklassemagasinet.

Han har 221 000 følgere på bildedelingstjenesten og har hyppig blitt omtalt som en ung, kongelig kjekkas i mediene de senere årene. Likevel har 22-åringen - som er nummer 29 i arverekkefølgen til den britiske tronen - vokst opp utenfor rampelyset. Hans første, store opptreden i offentligheten var i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i mai 2018.

BROTHERS: Arthur og Samuel Chatto sammen med foreldrene i 2017. Foto: Alan Davidson / REX / Shutterstock / NTB
BROTHERS: Arthur og Samuel Chatto sammen med foreldrene i 2017. Foto: Alan Davidson / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Kunstnerspire

Arthur Chatto er ganske ulik sin to år eldre bror, kunstnerspiren og bohemen Samuel Chatto. Mens Arthur trives best ute i naturen, liker «Sam» seg best blant keramikk og malingskoster. 24-åringen har en sterk kunstinteresse, og studerte nettopp kunsthistorie ved universitet i Edinburgh.

Lidenskapen for kunst har han arvet fra moren, som selv er kunstner. I motsetning til moren som driver med maling, er Samuels største lidenskap å lage keramikk, ifølge Tatler.

24-åringen har sitt eget studio i West Sussex, der han også bor til daglig. Ifølge magasinet har karrieren hans skutt fart de siste årene, og han driver en egen nettside der han selger sine egne produkter. I tillegg har han gått i lære hos et pottemakeri.

Samuel Chatto er også en dedikert yogaentusiast, en hobby han deler med kjæresten Sophie Pipe, som er veganblogger. Han gjennomførte også et 200 timer langt yogatrener-kurs i India over seks uker i 2018, skriver Tatler.

Mediesky kar

Det finnes flere unge kjekkaser blant prinsesse Margarets etterkommere. Chatto-brødrenes fetter, Charles Armstrong-Jones (22), er sønn av prinsessens sønn David Armstrong-Jones (59) og Serena Armstrong-Jones (51), som for øvrig skilte lag i fjor.

22-åringen lever i likhet med sine fettere et nokså vanlig liv langt borte fra det kongelige rampelyset. Charles Armstrong-Jones har likevel vært å se på ulike kongelige tilstelninger opp gjennom tiden, blant annet på dronning Elizabeths offisielle bursdag «Trooping The Colour» i juni 2006.

2019: Charles Armstrong-Jones og søsteren Margarita Armstrong-Jones på vei til gudstjeneste på Sandringham julen 2019. Foto: Geoffrey Robinson / Alamy Stock Photo / NTB
2019: Charles Armstrong-Jones og søsteren Margarita Armstrong-Jones på vei til gudstjeneste på Sandringham julen 2019. Foto: Geoffrey Robinson / Alamy Stock Photo / NTB Vis mer

Også Charles gikk på prestisjeskolen Eton, som de fleste andre unge menn i den britiske kongefamilien. 22-åringen var en del av samme kull som fetteren Arthur Chatto.

De siste årene har 22-åringen imidlertid ikke vært å se i offentligheten i det hele tatt, og han holder dessuten en lav profil i sosiale medier. I 2018 ble det kjent at han studerer produktdesign ved Loughborough University i England.

2015: Charles Armstrong-Jones med faren David Armstrong-Jones for seks år siden. Foto: Shutterstock / REX / NTB
2015: Charles Armstrong-Jones med faren David Armstrong-Jones for seks år siden. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Dronning Elizabeth har hatt nær kontakt med sin nevø og niese og deres familier etter prinsesse Margarets bortgang i 2002. De inviteres hvert år til julefeiring med kongefamilien på dronningens private slott Sandringham i Norfolk.

Utover dette er det lite informasjon om hans privatliv som er offentlig kjent, og det finnes få bilder av ham fra de siste årene.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Bor i New York

Tro det eller ei, men det britiske kongehuset har enda flere unge kjekkaser i stallen. Du har neppe hørt om Alexander Charles Ogilvy (24) før - barnebarnet til dronning Elizabeths kusine, prinsesse Alexandra av Kent (84).

I MIDTEN: Alexander Charles Ogilvy er fast innslag på balkongen i juni hvert år, her i 2017. Foto: Shutterstock / REX / NTB
I MIDTEN: Alexander Charles Ogilvy er fast innslag på balkongen i juni hvert år, her i 2017. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Som etterkommer av George V er han en del av arvefølgen til den britiske tronen, riktignok på en 58. plass. 24-åringen er ikke arbeidende medlem av kongefamilien, men dukker som regel opp på balkongen på Buckingham Palace når dronningens bursdag feires med folket i juni hvert år.

24-åringen har studert datateknologi og økonomi ved Brown University, ifølge profilen hans på LinkedIn. Han har også vært en del av skolens rugbylag, og jobber nå i New York.

På Instagram har han dessverre en privat profil med bare 5000 følgere. Hans søster Flora Vesterberg (26) har imidlertid delt en rekke bilder av broren gjennom årenes løp.

LES OGSÅ: - Hun er ikke dum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer