Dette er de unge, hotte kongelige

Flere unge kongelige vekker oppsikt også utenfor kongehusene.

UNGE KONGELIGE: Både Pauline Ducruet, prins Nikolai og Amelia Windsor kommer fra kongelige familier, men har også gjort seg bemerket selv. Foto: NTB scanpix/ Steen Brogaard, Det danske kongehuset (midten)
UNGE KONGELIGE: Både Pauline Ducruet, prins Nikolai og Amelia Windsor kommer fra kongelige familier, men har også gjort seg bemerket selv. Foto: NTB scanpix/ Steen Brogaard, Det danske kongehuset (midten) Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at de kongelige gjerne kler seg både formelt og elegant, og gjennom flere generasjoner har vi hatt en rekke kongelige moteikoner. Blant annet prinsesse Dianas (1961-1997) stilfulle antrekk lever fortsatt videre, over 20 år etter hennes bortgang.

Også hertuginne Meghan (38) har fått ros for sin elegante stil de siste årene. Særlig etter at hun gikk fra å være skuespiller i serien «Suits» til å tre inn i den britiske kongefamilien, har hun fått en svært ettertraktet stil.

Selv om prins Harry (35) og hertuginne Meghan nå har trukket seg tilbake fra det kongelige livet, finnes det en rekke andre unge, moteriktige kongelige som også har gjort seg bemerket.

MOTEIKON: Prinsessen hadde en helst spesiell interesse for stil, og trekkes fortsatt frem som et moteikon. Foto: NTB Scanpix
MOTEIKON: Prinsessen hadde en helst spesiell interesse for stil, og trekkes fortsatt frem som et moteikon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hello Magazine har nå listet opp hvem de mener er de åtte hotteste og mest stilsikre kongelige i verden.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Pauline Ducruet

Pauline Grace Maguy Ducruet (25) er godt kjent i moteverdenen. Hun er den eldste datteren til prinsesse Stéphanie (55) og Daniel Ducruet (55).

Førstnevnte har også en fortid innenfor mote, da hun som ung studerte til å bli motedesigner og blant annet arbeidet for motehuset Dior.

KONGELIG FAMILIE: Pauline Ducruet er for øyeblikket nummer 16 i arverekkefølgen til tronen i Monaco. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG FAMILIE: Pauline Ducruet er for øyeblikket nummer 16 i arverekkefølgen til tronen i Monaco. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STÅ PÅ-VILJE: Prinsessen har startet sitt eget unisex-klesmerke, «Alter Designs», med fokus på nøytrale farger. Foto: NTB Scanpix
STÅ PÅ-VILJE: Prinsessen har startet sitt eget unisex-klesmerke, «Alter Designs», med fokus på nøytrale farger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

25-åringen er ikke redd for å ta sjanser når det kommer til klesvalg - enten det er en dyp utringning, friske farger eller skreddersydde dresser.

Pauline har også gått i sin mors fotspor, og begynt med design. Hun har blant annet designet sin første unisex kleskolleksjon, under merkenavnet «Alter Designs», som ble vist frem under moteuken i Paris sist høst.

Se dette innlegget på Instagram

Merci à tous 🙏🏻

Et innlegg delt av Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Se dette innlegget på Instagram

VERSACE

Et innlegg delt av Pauline Ducruet (@paulinedcrt)

Hun er også barnebarn av prins Rainer III (1923-2005) og fyrstinne Grace Kelly (1929-1982).

Interessen for klær og mote har altså gått gjennom flere generasjoner, da Grace Kelly var et moteikon som både skuespiller og kongelig.

MOTEIKON: Etter at Grace Kelly ble skuespiller på 1950-tallet, fikk verden også opp øynene for hennes stilsikre eleganse. Her sammen med Frank Sinatra under en pause i innspillingen av «High Society» i 1956. Foto: NTB Scanpix
MOTEIKON: Etter at Grace Kelly ble skuespiller på 1950-tallet, fikk verden også opp øynene for hennes stilsikre eleganse. Her sammen med Frank Sinatra under en pause i innspillingen av «High Society» i 1956. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var for øvrig etter Grace sin dramatiske død at prinsesse Stéphanie bestemte seg for å bli designer.

Prins Constantine Alexios

Unge prins Constantine Alexios (21) av Hellas og Danmark er medlem av den greske kongefamilien. 21-åringen er den eldste sønnen til kronprins Pavlos (52) og kronprinsesse Marie-Chantal (51) av Hellas.

Han er barnebarn av kong Konstantin II (79) og Anne-Marie av Hellas (73), som var Hellas' siste kongepar. Monarkiet i Hellas ble avskaffet i 1973.

Det er ingen tvil om at Constantine kler seg godt, ettersom Instagram-kontoen hans er preget av en rekke moteriktige bilder. Han er også prins Williams (37) gudsønn, og blir nok invitert til en rekke arrangementer som krever elegante antrekk.

Prinsen studerer for tiden ved universitetet i Georgetown i Washington D.C.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Prinsesse Maria-Olympia

Constantine Alexios har også en eldre søster, nemlig modellen og sosietetskvinnen Maria-Olympia (23) av Hellas og Danmark.

Hun er det eldste barnet og den eneste datteren til kronprinsen og kronprinsessen av Hellas.

MOTEINTERESSERT: Den unge prinsessen har deltatt på en rekke moteshow, og holder seg nok oppdatert på trendene. Foto: NTB Scanpix
MOTEINTERESSERT: Den unge prinsessen har deltatt på en rekke moteshow, og holder seg nok oppdatert på trendene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BRENNER FOR KUNST: Maria-Olympia er ikke bare interessert i mote, men også fotografi. Foto: NTB Scanpix
BRENNER FOR KUNST: Maria-Olympia er ikke bare interessert i mote, men også fotografi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er liten tvil om at prinsessen er moteinteressert. Hun har blant annet nylig deltatt på Mary Kate og Ashley Olsens motevisning i New York, ifølge Daily Mail.

Det svirret også rykter om at prinsessen datet selveste prins Harry (35) tilbake i 2016, men den britiske kongefamilien avkreftet imidlertid ryktene.

23-åringen bor for tiden i New York, der hun studerte fotografi på kunst- og designhøgskolen Parsons. Hun har også vært modell for blant annet Teen Vogue, Tatler og Dolce & Gabbana.

Prins Nikolai

Nikolai William Alexander Frederik (20) er prins av Danmark, og sønn av prins Joachim (50) og hans første kone, grevinne Alexandra (55).

I 2018 kom nyheten om at 20-åringen jobbet som modell, da han debuterte på catwalken for Burberry.

Den siste tiden var han imidlertid vært låst til Dior - som en av deres eksklusive modeller. Designer Kim Jones, som har ansvar for herrelinjen til det franske motehuset, la virkelig sin elsk på den danske prinsen.

Prinsen er nå signert med modellbyrået Scoop Models, som delte nyheten på sin egen Instagram-konto. Han har hatt en rekke oppdrag i etterkant, og prydet blant annet forsiden av ukrainske Vogue i fjor.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Amelia Windsor

Lady Amelia Windsor (24) er en engelsk modell som er i slekt med den britiske kongefamilien, og hennes fulle navn er Amelia Sophia Theodora Mary Margaret Windsor.

FASHIONISTA: Lady Amelia Windsor har pyntet seg for bryllupet til Gabriella Windsor og Thomas Kingston som var i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix.
FASHIONISTA: Lady Amelia Windsor har pyntet seg for bryllupet til Gabriella Windsor og Thomas Kingston som var i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
ELEGANT: Amelia Windsor fotografert under moteuken i London i fjor. Foto: NTB Scanpix
ELEGANT: Amelia Windsor fotografert under moteuken i London i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foreldrene hennes er George Windsor (57) og grevinne Sylvana Tomaselli (62). Farfaren hennes er Prins Edward, hertug av Kent, som er søskenbarn til dronning Elizabeth (93).

Amelia er altså tremenningen til prins Harry. Modellen har en fot innenfor moteverdenen, men det er ikke bare det som interesserer modellen. Tidligere i år testet Lady Amelia sine ferdigheter innen kunst og håndverk, da hun deltok på et keramikkurs i London. Dette ble omtalt av Daily Mail.

Hun er for øyeblikket nummer 39 i arverekken til den britiske tronen.

Louis Spencer

Da Louis og søsteren Kitty Spencer (29) dukket opp i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i 2018, fikk begge mye oppmerksomhet. Hans fulle navn er Louis Frederick John Spencer, og er visegreve av Althorp.

Louis Spencer ble født i Westminster i London, men vokste opp i Cape Town sammen med sine søstre. Ifølge Hello Magazine studerer han for tiden ved universitetet i Edinburgh.

25-åringen er en britisk aristokrat fra Spencer-familien, og er det fjerde barnet til Charles Spencer (55) og hans første kone Victoria Aitken (54).

Charles Spencer er broren til avdøde prinsesse Diana, og Louis er dermed prins Harry og prins Williams søskenbarn.

Også før Louis dukket opp i Harry og Meghans stjernespekkede bryllup, var det flere som hadde lagt merke til ham, blant andre sangeren Nicki Minaj (37).

Ifølge Hello Magazine skapte det store overskrifter etter at 25-åringen ble introdusert for artisten på en av hennes konserter i 2015.

Nicki utnyttet anledningen til å ta et bilde med kjekkasen.

- Sjekk ut bryllupsbilde vårt, skrev Minaj blant annet i innlegget.

Prinsesse Elisabeth

Prinsesse Elisabeth von Thurn und Taxis (37) er ikke bare opptatt av stil, men er en tysk journalist, forfatter, selskapsløve og kunstsamler.

Hun er medlem av den tyske fyrsteslekten, og hennes foreldre er Johannes von Thurn und Taxis (1926-1990) og Gloria von Thurn und Taxis (59).

Den elegante journalisten har god erfaring med mote, og hun ble ansatt som stilredaktør for motemagasinet Vogue i 2012.

MOTEREDAKTØR: Prinsesse Elisabeth har tidligere jobbet som stilredaktør i motemagasinet Vogue. Foto: NTB Scanpix
MOTEREDAKTØR: Prinsesse Elisabeth har tidligere jobbet som stilredaktør i motemagasinet Vogue. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STILIG: Elisabeth von Thurn und Taxis var kledd i friske farger under moteuken i London i 2017. Foto: NTB Scanpix
STILIG: Elisabeth von Thurn und Taxis var kledd i friske farger under moteuken i London i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Abdul Mateen

Abdul Mateen (28) er prins i det kontroversielle landet Brunei, og er sønnen til Sultan Hassan Bolkiah (73) og Puan Mariam Binti Adul Aziz.

Se dette innlegget på Instagram

🇵🇭🏇🏽

Et innlegg delt av Mateen (@tmski)

Se dette innlegget på Instagram

Somewhere in the Arabian Gulf

Et innlegg delt av Mateen (@tmski)

Han studerte internasjonale studier i London, men det er ikke det eneste prinsen har bedrevet. Han er nemlig også utdannet helikopterpilot.

28-åringen utdannet seg til pilot ved Royal Air Force-stasjonen i Shawbury i England, der han avla eksamen ved Defence Helicopter Flying School, ifølge The Scoop.

FAR OG SØNN: Prins Abdul Mateen avbildet med sin far idet de ankommer Det europeiske råd i Brussel. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Prins Abdul Mateen avbildet med sin far idet de ankommer Det europeiske råd i Brussel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik bekrefter de fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer