Kongelige:

Dette er de kongelige kallenavnene

Flere kallenavn er godt etablert.

MANGE NAVN: Det er kommet frem at prins William og prinsesse Kate har flere kjælenavn på hverandre. Foto: Aaron Chown/PA via AP/NTB
MANGE NAVN: Det er kommet frem at prins William og prinsesse Kate har flere kjælenavn på hverandre. Foto: Aaron Chown/PA via AP/NTB Vis mer
Publisert

Kjært barn har mange navn, sies det. Det er nemlig ikke uvanlig å få tildelt et kjælenavn eller kallenavn blant familie og nære venner.

Det gjelder også i kongefamilier rundt om i Europa. Men hva er egentlig kallenavnene de har gitt hverandre?

Britiske prins Williams (40) fulle navn er intet mindre enn William Arthur Philip Louis, men det blir naturlig nok for langt å bruke til vanlig. Det har imidlertid kommet frem at prins William ikke er det eneste navnet prinsen har, og særlig hans kone, prinsesse Kate (40), bruker flere søte kallenavn til ektemannen sin.

DANS: Prins Harry og hertuginne Meghan snakker om deres første dans som mann og kone. Video: Netflix Vis mer

«Baldy» og «darling»

Flere ganger har man kunnet høre prinsessen kalle sin kjære for «babe», ifølge Svensk Damtidning. Videre skriver avisen at hun, ifølge Marie Claire, også kaller William for «baldy» - som kan være en ertende referanse til prinsens hår.

Igjen - kjært barn har mange navn, og den britiske tabloidavisen The Sun har også kunnet avsløre at prinsessen har et ytterligere kjælenavn på prins William - nemlig «Big Willy». Om dette faktisk bare er en henvisning til navnet hans, eller noe mer intimt, vites imidlertid ikke.

Innenfor den britiske kongefamilien har prinsen derimot et helt annet kallenavn - nemlig «Wombat». Det var hans mor Diana som ga han kallenavnet da han var liten, og det skal spille på det australske dyret vombat - et pungdyr med kompakt kropp og korte bein.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

Prins William har på sin side også noen kallenavn på sin kone. Ifølge Svensk Dam tiltaler han henne nemlig som både «darling» og «babykins».

Prins «H» og hertuginne «M»

Det er ikke bare den eldste prinsebroren i det britiske kongehuset som har kallenavn. Også prins Harry (38) og hans kone hertuginne Meghan (41) har flere navn på hverandre. Det kommer særlig frem i den mye omtalte Netflix-serien «Harry & Meghan».

Her kan man se at Meghan omtaler ektemannen sin helt enkelt som «H», på samme måte som han kaller henne for «M».

I flere episoder kaller hertuginnen også Harry for «Haz», og det kommer frem i serien at hun faktisk har lagret nummeret hans på mobilen sin under navnet «prince Haz». Dette kallenavnet skal komme av at deres felles venn, som introduserte paret for hverandre, hadde dette kallenavnet på prinsen. Det skriver Cosmopolitan.

EGGCUSE ME?: Kong Charles måtte eskorteres bort etter å ha blitt forsøkt angrepet med egg - for andre gang på en måned. Video: Sky News / AP / Twitter Vis mer

Selv om prinsen er kjent som Harry er faktisk dette også et kallenavn. Hans egentlige navn er nemlig Henry Charles Albert David, men kallenavnet Harry har tatt fullstendig over hans fødenavn.

Selv har prinsen uttalt at han ikke aner hvorfor han har det kallenavnet.

«Tante Daisy»

Man trenger ikke se lenger enn til Danmark for å finne ett nytt kongelig par med søte kjælenavn på hverandre.

Kallenavnet danske kronprins Frederik (54) har på sin kone kronprinsesse Mary (50) ble nemlig avslørt av journalisten Jane Wheatley fra Sydney Morning Heralds magasin «Good Weekend», skrev danske Billedbladet tidligere i år.

DANSEFOTEN: Det ble både kenyansk dans og bekledning da kronprins Haakon var på statsbesøk i Kenya denne uka. Video: Swedish press agency. Vis mer

- Kronprinsen kaller Mary for «Maz» og han har helt klart tatt det australske til seg med at ingen navn er for kort til at bli forkortet, skrev Wheatley i sin sak.

Også dronning Margrethe (82) av Danmark blir kalt noe annet av sine nære. Det ble spesielt synlig i 2020, da dronningen fylte 80 år og kongelige rundt om i Europa sendte dronningen en videohilsen full av gratulasjoner.

I videohilsenen var det flere av de kongelige som kalte den danske monarken for «Daisy».

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

På det danske kongehusets nettsider forklares bakgrunnen for dronningens noe uvanlige kallenavn. Den danske dronningen er oppkalt etter mormoren, kronprinsesse Margareta av Sverige. Fra henne stammer også kallenavnet «Daisy».

«Kronprinsessen ble født som prinsesse Margaret av Connaught i Storbritannia, der Daisy - det engelske ordet for en margeritt - er et vanlig kallenavn for personer med navnet Margaret», står det på kongehusets nettside.

At de kongelige også kaller henne «Daisy» viser hvor mye brukt kallenavnet er. Blant annet har Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tidligere fortalt at også vår egen kronprins Haakon kaller dronningen «tante Daisy».

EKSKLUSIVT: Leah Behn er og hennes mor, Prinsesse Märtha Louise, har vært i Paris for å kjøpe kjole til «Le Bal des Debutants». Reporter: Nora Skavhaug. Bilder: Le bal/Olivier Borde/Bestimage, Getty Images, All over, NTB, @lebal.paris/Instagram. Video: «Powerwomen Norge» - Viaplay. Vis mer

«Coco» og «Nono»

Det er allerede godt kjent at Sveriges prinsesse Madeleine (40) blir kalt «Madde». Svensk Dam kan imidlertid fortelle at også hennes tre barn, prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4) har kallenavn.

Den svenske avisen skriver nemlig at de tre barna har kjælenavnene «Coco», «Nono» og «Addie».

Tidligere i år la prinsessen ut et bilde av sin yngste datter i anledning hennes bursdag. Da skrev hun først «Nono, Coco, mamma og pappa elsker deg så mye» under innlegget, ifølge det svenske nettstedet. Kort tid senere ble de to kallenavnene byttet ut med Leonore og Nicolas.

Hvorfor Madeleine endret innlegget, vites ikke. Det kan imidlertid tenkes at hun ikke ønsket å avsløre barnas kallenavn på Instagram.

LES OGSÅ: - De vanskelige følelsene kommer frem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer