Britiske kongefamilien:

Dette er arven

Dronning Elizabeth etterlater seg enorme summer og flerfoldige eiendommer.

KONGEFAMILIEN: Dronning Elizabeth omringet av storfamilien i 2019. Foto: Hannah Mckay/REUTERS/NTB
KONGEFAMILIEN: Dronning Elizabeth omringet av storfamilien i 2019. Foto: Hannah Mckay/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter dronning Elizabeths bortgang har folk verden over sørget hennes dødsfall. Hun var en ikonisk skikkelse for mange og arven hun etterlater seg er enorm.

Det er ikke da bare snakk om hennes kulturelle arv, men den arven som går til hennes familie. Det er store verdier og eiendom i den britiske kongefamilien.

I sin tid skal kong George VI ha kalt kongefamilien for «The Firm» - et treffende begrep ettersom monarkiet og alle dens institusjoner i Storbritannia kan minne om en stor bedrift.

Ville summer

Om man legger sammen verdiene av alt den britiske kongefamilien eier ender man opp med en svimlende sum - 20 milliarder britiske pund, ifølge The Times, som har gjort en større gjennomgang av verdiene.

Det tilsvarer elleville 253 milliarder norske kroner.

De kongelige i Storbritannia har eiendom i flere land og bare eiendommene alene er verdt drøyt 193 milliarder norske kroner.

Nå er dronning Elizabeth død og alt det hun eide fordeles på hennes arvinger, altså kong Charles (73), prinsesse Anne (72), prins Andrew (62), prins Edward (58), prins William (40) og prins Harry (38).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer