Det britiske kongehuset:

Dette bildet vekker reaksjoner

Prins William og hertuginne Kate får kritikk for bursdagshilsen.

BURSDAGSHILSEN: Hertuginne Kate og prins William delte dette bildet da prins Harry fylte år tirsdag. Det er ikke alle like fornøyde med. Foto: NTB scanpix
BURSDAGSHILSEN: Hertuginne Kate og prins William delte dette bildet da prins Harry fylte år tirsdag. Det er ikke alle like fornøyde med. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag fylte prins Harry av Storbritannia 36 år. I den anledning ble han gratulert av både fjern og nær, og det er spesielt hilsenen fra sistnevnte som nå vekker oppsikt.

I utenlandsk presse, blant andre britiske Telegraph, kommer det frem at fansen er lite imponert over hvordan kongehuset valgte å gratulere bursdagsbarnet.

Mens dronning Elizabeth (94), Harrys bestemor, har delt et bilde av seg selv og barnebarnet fra et offentlig arrangement de deltok på sammen i 2017, er det detaljen i bildet til prins William (38) og hertuginne Kate (38) som kaprer spalteplass.

Får kritikk

På bildet ser man hertugparet av Cambridge sammen med prins Harry i forbindelse med promoteringen av organisasjonen Heads Together for tre år siden.

Trioen er fotografert på en løpebane, men det er det faktum at hertuginne Meghan (39) ikke er på bildet som får fansen til å reagere. Flere mener nemlig at dette er et bevisst og heller uhyggelig grep fra Kate og William.

«Det må ha vært hundrevis av bilder av dere å velge mellom, men likevel velger dere et av Harry, William og Kate. Jeg er ikke sikker på at det å ikke inkludere Meghan var helt uten baktanke», skriver en ifølge avisen.

- Lykkeligere her

Det er ingen hemmelighet at det den siste tiden har blitt heftig spekulert på om forholdet mellom de to hertugparene er kaldere enn noen gang. I boken «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family» ble det også hevdet at spesielt Meghan og Kate skal ha en dårlig tone.

Under det aktuelle bildet er det imidlertid flere som tar Kate og William i forsvar, og påpeker at det er Harrys dag, og ikke konas. Flere mener også at bursdagsbarnet var lykkeligere før han giftet seg med den amerikanske skuespilleren.

«En hyggelig påminnelse om lykkeligere tider før alt raknet», skriver en.

«Vi elsker å minnes hvor lykkelig han var her», skriver en annen.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Overrasket

Enkelte har også påpekt at kongelige bursdagshilsener ofte bare inkluderer hovedpersonen selv, og dem som gratulerer. Det samme var faktisk tilfelle tidligere i år, da det var nettopp Meghan som fylte år.

Den gang overrasket dronning Elizabeth på Instagram - med et bilde av seg selv og 39-åringen fra Chester i 2018. Dette var duoens første offisielle oppdrag sammen etter at den amerikanske skuespilleren hadde giftet seg inn i familien.

Kensington Palace, som er Kate og Williams offentlige Instagram-profil, delte imidlertid et bilde av Meghan og en liten jente.

Men begge bildene altså uten ektemannen.

LES OGSÅ: Kate og Williams vanskelige valg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer