SELVSIKKER: Sofia Hellqvist kom til Drottningholm slottskyrka en halv time før dåpen startet. Foto: All Over Press
SELVSIKKER: Sofia Hellqvist kom til Drottningholm slottskyrka en halv time før dåpen startet. Foto: All Over PressVis mer

Dette bildet styrker bryllupsryktene

Neste sommer kan Sofia Hellqvist stå brud. I dag strålte hun i hvitt.

SEOGHØR.NO: Festlighetene i forbindelse med den svenske barnedåpen til prinsesse Leonore er i full gang, og blant gjestene som ankom kirken først var prins Carl Philips samboer, Sofia Hellqvist.

Selv om det naturligvis er prinsesse Leonores store dag, sendte nok mange av dåpsgjestene stjålne blikk mot Sofia på nettopp denne dagen.

Hun var kledd i en lekker hvit 60-tallsinspirert jakke i svensk design med en liten hvit hodepryd, og tok seg god tid til å posere for pressen foran Drottningholm slott. Under jakken bar hun en kjole som også var i svensk desing. Prisen for kjole og jakke skal være rundt 4000 kroner.

STOLTE FORELDRE: Chris O'Neill og prinsesse Madeleine viser frem sin nydøpte datter etter dåpen.  Foto: All Over
STOLTE FORELDRE: Chris O'Neill og prinsesse Madeleine viser frem sin nydøpte datter etter dåpen. Foto: All Over Vis mer

Inne i kirken spøkte og lo Sofia med de andre dåpsgjestene, før hun sammen med resten av vennene spaserte rundt slottet og inn til kong Carl Gustaf og dronning Silvias mottagelse for dåpsgjestene.

Dåpsbarnet sov seg gjennom mesteparten av dåpen, men måtte roes ned med en smokk i starten.

Svenskene har i lang tid ventet på at forlovelsen mellom prins Carl Philip og Sofia blir kunngjort, men foreløpig har det vært musestille fra hoffet.

Det er selvsagt en lang kongelig tradisjon for at man prøver å unngå å kunngjøre store begivenheter like før andre, for å hindre at fokuset flyttes fra hovedpersonene. Det var derfor ventet at forlovelsen ville bli offentliggjort like etter Christopher og Madeleines bryllup i fjor sommer. Men det viste seg jo raskt at Madeleine allerede hadde blitt gravid...Og at en kongelig dåp allerede sto foran i køen.

Sofia og Carl Philip ble kjærester før Chris og Madeleine traff hverandre, men har ventet tålmodig på at alt skal klaffe slik at det kan bli deres tur til å gifte seg.

Saken fortsetter under bildene.

FARMOR: Ewa O`Neill i gult, med familien sin rundt seg. Foto: All Over Press, Patrik Østerberg
FARMOR: Ewa O`Neill i gult, med familien sin rundt seg. Foto: All Over Press, Patrik Østerberg Vis mer

Øverst på gjestelista

Da kronprinsesse Victoria og prins Daniel døpte Estelle var Sofia også selvskreven gjest, og fikk sitte sammen med Christopher O'Neill inne i kirken.

Sofia sto oppført øverst på gjestelisten til Leonores dåp under «personlige venner», da den ble offentliggjort.

Europas kongehus har fra gammelt av hatt et veldig konservativt syn på mye, og sjelden har kjærester fått delta på representasjon eller offisielle oppdrag uten at de er forlovet eller er samboere.

Saken fortsetter under bildet

FLOTT STIL: Det er lett å se på Sofias ganglag at hun har vært modell. Foto: All Over
FLOTT STIL: Det er lett å se på Sofias ganglag at hun har vært modell. Foto: All Over Vis mer

Prins Daniel var sammen med Victoria i en årrekke før han ble akseptert, og han fikk  aldri være med på offisielle tilstelninger i kongefamilien.

Men Madeleine er kjent for å gjøre som hun vil. Etter at hun ble samboer med Chris O'Neill tok hun like godt med kjæresten på offisielt oppdrag under en konsert i New York, noe som skapte stort rabalder hjemme i Sverige.

Nå er imidlertid både prins Daniels 40-årsfeiring unnagjort, kongens 40 år på tronen-jubileum unnagjort, Madeleine og Chris' forlovelse og bryllup unnagjort, og prinsesse Leonores dåp unnagjort, så nå venter svenskene på nok et kongelig bryllup - mellom Carl Philip og Sofia...

LES OGSÅ: Døpes på bryllupsdagen