HISTORISK STED: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ved kongebjørka under besøket Molde. Dermed har kronprinsen blitt tatt bilde av på samme sted som sin far, farfar og oldefar.  Foto: NTB scanpix
HISTORISK STED: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ved kongebjørka under besøket Molde. Dermed har kronprinsen blitt tatt bilde av på samme sted som sin far, farfar og oldefar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette bildet er historisk

Kronprins Haakon gjorde som far, farfar og oldefar.

Publisert
SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (38) ble lørdag historisk da han besøkte Kongebjørka i Molde.

Haakon er sammen med kronprinsesse Mette-Marit (38) på rundreise i Møre og Romsdal, og lørdag var turen kommet til Molde, før fylkesturen senere på dagen avsluttes i Rauma kommune.

Haakon besøkte nasjonalsymbolet og krigsminnemerket ved Glomstua i Molde.
 
Kongebjørka ble verdenskjent da kong Haakon og daværende kronprins Olav ble fotografert under bjørka under bombingen av Molde i 1940. Bildet gikk verden rundt, og ble et symbol på motstanden mot Nazi-Tyskland.

Siden har mange kongelige latt seg avbilde foran treet, og i 1969 besøkte selveste dronning Elizabeth (86) treet sammen med Sonja (74).

På 80-tallet ble treet ødelagt, og man antok at gjerningsmannen tilhørte et nazistisk miljø. Kong Olav plantet et nytt tre i 1982 – men det ble revet opp med rota under nyttårsorkanen 10 år senere. En ny bjørk er nå på plass, og det er denne kronprins Haakon skal la seg avfotografere foran – akkurat som sine forfedre.

Kronprinsparet avslutter dagen med fjelltur og byvandring i Åndalsnes før de inntar Kongevognen, som tar de gjennom Gudbrandsdalen og hjem til Asker.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kronprinsparet fikk VIP-service

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer