I HARDT VÆR: Det britiske kongehuset får kritikk for at de lar prins George mate hunden med is på dette bildet. Melkeprodukter og sjokolade kan nemlig være svært skadelig for hunder. Foto: Pa Photos
I HARDT VÆR: Det britiske kongehuset får kritikk for at de lar prins George mate hunden med is på dette bildet. Melkeprodukter og sjokolade kan nemlig være svært skadelig for hunder. Foto: Pa PhotosVis mer

Dette bildet av prins George vekker harme

Dyrevernere protesterer mot bursdagsbildet av den lille prinsen.

SEOGHØR.NO: I anledning prins George sin treårsdag fredag 22. juli, har Kensington Palace offentliggjort fire flotte bilder av det vesle bursdagsbarnet.

På et av bildene koser han seg sammen med familiehunden, Lupo, i hagen på Anmer Hall i Norfolk. Her sitter de to sammen på et teppe hvor George gledelig deler en is med sin firbeinte venn.

Dette får Twitter-brukere til å se rødt, melder Daily Mail.

Den tilsynelatende uskyldige handlingen skal nemlig ikke være bra fordi noen hunder er allergiske mot melkeprodukter.

Nettstedet har zoomet inn på bildet som viser at iskremen også er dekket med hvit sjokolade.

Eksperter advarer mot å gi hunder både sjokolade og melkebaserte produkter fordi dette kan gi dem fordøyelsesproblemer, skriver Daily Mail.

Derfor blir prins William og hertuginne Kate nå anklaget for dyremishandling.

En Twitter-bruker går så langt som å kalle prins George et «monarkist monster».

- Aldri gi en hund iskrem. I verste fall dør den, og i beste fall vil hunden få diaré overalt!

En annen mener treåringen bør fengsles. 

- Voksne hunder har vanskelig for å fordøye melk, advarer en dyreorganisasjon til Daily Mail.

Sjokolade er også skadelig for dyr ettersom det inneholder teobromin som er giftig for dyrene. Kjemikaler er funnet i alle varianter av sjokolade, inkludert hvit. Å innta sjokolade kan føre til unormal hjerterytme, skjelvinger, kramper, og død hos hunder. Mindre alvorlige symptomer er oppkast, diaré og overdreven dehydrering, skriver nettstedet.

En talsperson for den britiske dyrebeskyttelsen «Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals» (RSPCA), sier følgende til Daily Mail:

- Det er herlig å se at prins George prøver å hjelpe familiens hund, Lupo, å kjøle seg ned i disse høye temperaturene. Men vi vil råde folk å være forsiktige med å gi hunder mat som er ment for mennesker ettersom at noen produkter, som sjokolade, kan være svært giftig for hunder, og melkeprodukter kan være vanskelig for dem å fordøye.

- I stedet for iskrem vil vi anbefale å lage en ispinne med dyrevennlige ingredienser. Å lage disse kan være moro for barna og sluttproduktet er både trygt og godt for hundene.

Noen Twitter-brukere synes derimot hele diskusjonen blir for dum. 

Paula Boyden, veterinær-direktør i den veldedige organisasjoenen «Dogs Trust», legger til følgende:

- Vi vil alltid oppfordre til å finne metoder for å holde hunden din kjølig, men muligens ikke i form av iskrem, med mindre det er en hundevennlig-versjon.

- Kumelken og sukkerinnholdet i iskrem kan noen ganger lede til fordøyelsesproblemer. De gangene man skal belønne hunden tenk over hvilke ingredienser som finner i produktene og søk alltid råd hos en veterinær.

LES OGSÅ: Pippa Middleton viste frem forlovelsesringen