NYTT VÅPENSKJOLD: Nå som Meghan Markle er en del av den britiske kongefamilien har hun fått sitt eget våpenskjold. Her er våpenskjoldet sammen med ektemannen prins Harry sitt. Foto: NTB Scanpix
NYTT VÅPENSKJOLD: Nå som Meghan Markle er en del av den britiske kongefamilien har hun fått sitt eget våpenskjold. Her er våpenskjoldet sammen med ektemannen prins Harry sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan og Harry:

Dette betyr symbolene i Meghan og Harrys nye våpenskjold

Utelukket familietreet til hertuginnen.

Publisert

Tradisjonen tro har hertuginnen av Sussex, som Meghan Markle nå skal tituleres som, fått tildelt et våpenskjold som skal representere henne i den britiske kongefamilien.

Våpenskjoldet har hun fått av dronning Elizabeth, men ifølge The Telegraph har Meghan også selv bidratt i utformingen.

Våpenskjoldet er fullt av symboler fra den andre siden av dammen, til tross for at hun ikke har inkludert sitt eget familietre på samme måte som ektemannens våpenskjold.

VÅPENSKJOLDET: Løven og det røde designet til venstre er prins Harrys eget våpenskjold, som han fikk til sin 18-årsdag. Den hvite fuglen og de blå detaljene representerer hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix.
VÅPENSKJOLDET: Løven og det røde designet til venstre er prins Harrys eget våpenskjold, som han fikk til sin 18-årsdag. Den hvite fuglen og de blå detaljene representerer hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sangfugl

Ifølge avisen representerer den hvite fuglen på skjoldet hertuginne Meghan, mens løven representerer prins Harry og familien.

Siden hertuginne Meghans amerikanske familie ikke har noe tradisjon for våpenskjold, er den hvite fuglen heller et symbol på «støtte», framfor et symbol for hennes familie.

Prins Harry er på sin side representert med våpenskjoldet han fikk på sin 18-årsdag - som inkluderer både hans kongelige familietre og familien til hans avdøde mor prinsesse Diana.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng er det ikke overraskende at hertuginne Meghan har utelatt familien, men likevel et element som mangler.

- Meghan har vist at hun står på egne bein, og det er nok grunnen til at familien er utelatt. Men med tanke på Meghans svarte forfedre, som jobbet på bomullsplantasjer, hadde det vært bra om hun hadde tatt med elementer fra familiehistorien i sitt våpenskjold, sier Stavseng.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ettersom hertuginne Meghan og prins Harry overrasket med tidenes preken av en afroamerikansk, liberal biskop, mener Stavseng at hertuginne Meghan ikke har noe å skjemmes over, og kunne med fordel brakt inn sine svarte aner i våpenskjoldet.

- Men det hadde vel blitt for mye for den konservative adelen i Storbritannia. Det holdt kanskje med sjokket under prekenen i kirken, sier han.

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer

Blått for Stillehavet

Ifølge ovennevnte avis har hertuginne Meghan imidlertid flere detaljer som symboliserer landet og stedet hun er fra.

Den blå bakgrunnen skal representere Stillehavet ved kysten i California, og de to strekene i gull symboliserer solskinnet i den amerikanske staten hun er fra.

Under våpenskjoldet, på gresset, er det både valmuer, som er Californias statsblomst, og vinterblomst, som vokser utenfor Kensington Palace.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

De tre fjærene på våpenskjoldet skal representere kommunikasjon og kraften av ord, som hertuginnen tidligere har uttrykt er et viktig tema for henne.

Fikk ingen skjold

Ifølge Stavseng fikk familien til hertuginne Kate sitt eget våpenskjold etter at hun giftet seg med prins William. Meghans familie skulle også få, men det skjedde ikke.

- Kanskje ikke så rart - deler av Meghans familie har gjort det de kan for å ødelegge bryllupet, men de lyktes ikke. Å gi familien et våpenskjold hadde vært tullete i den situasjonen som er nå, sier Stavseng og legger til:

- Amerikanere har ingen adel, og således ingen tradisjon for våpenskjold. Det er vel ganske avleggs, men en tradisjon de fortsatt har i mange land. Mette-Marit fikk ikke våpenskjold da hun giftet seg - men et kjempefint monogram. To slanke fine M-er, hennes initialer, med krone. Skikkelig fin!

LES OGSÅ: Tilgir faren for barnas skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer