Prinsesse Sofia:

Detaljen vekker oppsikt

Prinsesse Sofia overrasker med én helt spesiell detalj.

DETALJ: Svenskenes prinsesse Sofia vekker oppsikt på nye bilder. Foto: Splash News / NTB
DETALJ: Svenskenes prinsesse Sofia vekker oppsikt på nye bilder. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at det kryr av kongelige fans verden rundt, og flere følger titt og ofte med på hva som er siste snakkis. Nå er det spesielt svenske prinsesse Sofia (37) som vekker oppsikt i utlandet etter at nye bilder av henne har florert på nettet.

Tirsdag var det duket for en storslått gallamiddag på Stockholms slott, og i den anledning klarte verken gjestene eller utenlandsk presse å holde øynene borte fra prinsessen.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Helt spesiell detalj

Det finske presidentparet Sauli Niinistö (73) og Jenni Haukio (45) hadde nemlig tatt turen til Sveriges hovedstad for et todagers besøk. For anledningen var det en rekke kongelige som samlet seg for å vise sin takknemlighet for nabolandet, skriver Svensk Damtidning.

Under middagen var det imidlertid prinsesse Sofia som stjal oppmerksomheten. Hun dukket nemlig opp i en rød og stram kjole fra Zetterberg Couture som hun også hadde på seg på Nobelfesten 2018. Men her var det én spesiell detalj som vekket oppsikt.

STRÅLER: Prinsesse Sofia under tirsdagens gallamiddag på Stockholms slott for det finske presidentparet. Foto Christine Olsson / TT / NTB
STRÅLER: Prinsesse Sofia under tirsdagens gallamiddag på Stockholms slott for det finske presidentparet. Foto Christine Olsson / TT / NTB Vis mer

Ifølge Se og Hør kongehusekspert, Caroline Vagle, toppet prinsessen antrekket med sitt private diadem.

- Det er en helt spesiell gave hun fikk fra sine kongelige svigerforeldre i bryllupsgave. En høyt verdsatt gave som hun brukte på selve bryllupsdagen, men også en hel rekke ganger etter den tid, sier hun, og fortsetter:

I BRYLLUPET: Prinsesse Sofia brukte det samme diademet da hun giftet seg med prins Carl Philip. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
I BRYLLUPET: Prinsesse Sofia brukte det samme diademet da hun giftet seg med prins Carl Philip. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

- Nå sist var det dog en helt spesiell detalj som vakte oppmerksomhet; smaragdene var byttet ut med perler for anledningen. Med andre ord et diadem for en hver anledning.

Kong Carl Gustaf (76), dronning Silvia (78), kronprinsesse Victoria (44), prins Daniel (48) og prins Carl Philip (43) var også var til stede under middagen.

KONFIRMERES: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august. Video: Rød Løper. Vis mer

Glitrende hodesmykke

På snakk om utenlandsk presse, så har blant annet nettstedet People og magasinet Town & Country publisert artikler om prinsesse Sofias merkverdige detalj.

Den svenske prinsessen var dog ikke alene om å bære en diadem på den store kvelden. Både svigermor dronning Silvia og svigerinne kronprinsesse Victoria hadde valgt glitrende hodesmykke.

Sistnevnte valgte en Napoleonic Cut-Steel Tiara, som ifølge Town & Country er en favoritt av henne. Den hadde hun også på seg til kongefamiliens offisielle portretter, mens dronning Silvia bar King Edward VII Ruby Tiara.

LES OGSÅ: Märthas antrekk vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer