Hertuginne Kate:

Detaljen vekker oppsikt

Hertugparet gjør corona-tiltak.

UTEN RING: Til vanlig pleier hertuginne Kate å ha forlovelsesringen hun fikk fra prins William godt plassert på venstre ringfinger. På et nytt bilde delt av hertugparet på Instagram, er den ikke å se. Det har en helt naturlig årsak. Foto: NTB Scanpix / Instagram, @kensingtonroyal
UTEN RING: Til vanlig pleier hertuginne Kate å ha forlovelsesringen hun fikk fra prins William godt plassert på venstre ringfinger. På et nytt bilde delt av hertugparet på Instagram, er den ikke å se. Det har en helt naturlig årsak. Foto: NTB Scanpix / Instagram, @kensingtonroyal Vis mer
Publisert

I likhet med mange andre, har også de kongelige hjemmekontor om dagen, i tillegg til at alt av offentlige oppdrag er satt på vent inntil videre.

Her til lands jobber både konge- og kronprinsparet hjemmefra, og nylig ga sistnevnte et innblikk i sin «nye hverdag» i et innlegg på Instagram.

Det samme gjør de i Storbritannia, og også prins William (37) og hertuginne Kate (38) har delt bilder fra innsiden av Kensington Palace, der de nå stort sett oppholder seg.

Droppet forlovelsesringen

Tidligere denne uken la hertugparet ut to bilder på sin offisielle bruker på bildedelingstjenesten, der de var i gang med dagens arbeidsoppgaver.

I innlegget ble det fokusert på hvordan man kan bidra til at den mentale helsen ikke knekker som følge av isolering og sosial avstand, et tema paret er svært engasjert i.

Det var imidlertid noe helt annet som flere bet seg merke i på bildene duoen delte på Instagram.

Hertuginne Kate har nemlig ikke på seg forlovelsesringen, kun giftering, og ifølge magasinet Harper's Bazaar har dette en helt naturlig forklaring.

GIFTERING: Kate har kun på seg gifteringen på det nye bildet hertugparet har delt på Instagram. Foto: Instagram / @kensingtonroyal
GIFTERING: Kate har kun på seg gifteringen på det nye bildet hertugparet har delt på Instagram. Foto: Instagram / @kensingtonroyal Vis mer

Hygienehensyn

Ved å unngå å ha på seg flere smykker enn nødvendig, sørger hertuginne Kate for en mer effektiv håndvask - nå som det er viktig å være ekstra god med håndhygiene.

Å opprettholde god håndhygiene er nemlig et av de viktigste tiltakene mot coronaviruset, som i disse dager sprer seg verden over.

Folkehelseinstituttets nettsider står god hånd- og hostehygiene oppført blant de viktigste tiltakene mot spredning av nettopp covid-19.

De oppfordrer til å vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt etter å ha vært ute blant folk. Dersom håndvask ikke er mulig, er hånddesinfeksjon et godt alternativ, skriver de på nettsidene.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Helsepersonell bør vaske hendene i 40-60 sekunder, mens det for folk flest holder med minst 30 sekunder.

Ikke første gang

Hertuginne Kates forlovelsesring, som hun stort sett går med i tillegg til gifteringen, tilhørte tidligere avdøde Diana, prins Williams mor.

Ringen består av en saffirsten omringet av opptil flere diamanter.

Dette er imidlertid ikke første gang Kate er blitt observert uten ringen.

Da hertuginnen i slutten av januar besøkte Evelina London Children's Hospital i London, hadde hun heller ikke på seg ringen hun fikk av prinsen da han fridde for ti år siden.

Også den gang droppet hun ringen av hygieniske årsaker, ettersom sykehuset ber gjestene om å ikke ha på seg mer smykker enn nødvendig.

SAFFIR: Kates forlovelsesring, som ble håndplukket av prinsesse Diana da hun ble forlovet med prins Charles, er som ofest et fast tilbehør på fingeren hennes. Foto: NTB Scanpix
SAFFIR: Kates forlovelsesring, som ble håndplukket av prinsesse Diana da hun ble forlovet med prins Charles, er som ofest et fast tilbehør på fingeren hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under omvisningen på de forskjellige behandlingsavdelingene ble hertuginnen nødt til å desinfisere hendene sine opptil flere ganger, og den store ringen ville vært i veien.

Gifteringen hennes er derimot mer nøytral, kun en enkel gullring, og fikk bli værende på fingeren hele dagen.

LES OGSÅ: Britney-bilde går viralt etter «Tiger King»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer