Hertuginne Meghan og hertuginne Kate:

Detaljen som skapte hodebry

Det skal ha vært flere uenigheter på Meghan og Harrys bryllupsdag enn det som allerede er kjent.

UENIGHETER: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan skal ha hatt flere store diskusjoner før sistnevnte giftet seg med prins Harry. Blant annet om hvorvidt brudepikene skulle ha på strømpebukse i solsteika eller ikke. Foto: NTB Scanpic
UENIGHETER: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan skal ha hatt flere store diskusjoner før sistnevnte giftet seg med prins Harry. Blant annet om hvorvidt brudepikene skulle ha på strømpebukse i solsteika eller ikke. Foto: NTB Scanpic Vis mer
Publisert

Tusenvis hadde møtt opp ved Windsor Castle for å få et glimt av prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) da de giftet seg for drøye to år siden. Solen stekte i den britiske byen, og den store folkemengden sørget for at ikke engang en lett bris fikk passere.

Og nå viser det seg at det varme været var grobunn for dramatikk før det kongelige bryllupet.

Tidligere har det blitt kjent at Meghan og hertuginne Kate (38) skal ha havnet i en heftig krangel om kjolen til prinsesse Charlotte (5), som var brudepike for hertugparet, men det skal ikke ha vært alt.

- Det var en varm dag og det var visst en krangel om hvorvidt brudepikene skulle ha på seg strømpebukse eller ikke, sier en venn nær de kongelige til Tatler Magazine.

Meghan «vant»

Hertuginne Kate, som har vært en del av kongefamilien siden hun giftet seg med prins William (37) i 2011, skal ha vært klar i sin tale, og mente de burde følge protokoll med strømpebukse uansett hvor varmt det var.

BRØT KONGELIG PROTOKOLL: Prinsesse Charlotte var en av flere brudepiker. Her ser man at hun fikk gå uten strømpebukse i bryllupet. Foto: NTB Scanpix
BRØT KONGELIG PROTOKOLL: Prinsesse Charlotte var en av flere brudepiker. Her ser man at hun fikk gå uten strømpebukse i bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STILTE OPP: Både prins George og prinsesse Charlotte medvirket i bryllupet til Harry og Meghan. Prins William var brorens forlover. Foto: NTB Scanpix
STILTE OPP: Både prins George og prinsesse Charlotte medvirket i bryllupet til Harry og Meghan. Prins William var brorens forlover. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Meghan ville ikke at de skulle, sier vennen videre.

På bilder fra den store dagen i 2018 kan man se at brudepikene, prinsesse Charlotte inkludert, går uten strømpebukse og at Meghan derfor «vant» den turbulente diskusjonen.

Dette er imidlertid ikke de første ryktene om at det oppsto flere situasjoner mellom 38-åringen og Kate før Harry og Meghan ga hverandre sitt ja.

- Det var en krangel mellom Meghan og Kate om passformen til kjolen til tre år gamle prinsesse Charlotte, avslørte en familievenn til People etter bryllupet.

- Det var svært få prøvinger for brudepikene. Alt ble gjort i siste øyeblikk, og det var svært stressende for alle de involverte, fortalte en annen anonym kilde.

VIKTIG OPPGAVE: Meghan og Harry med sine brudepiker og -svenner som hadde en viktig rolle under bryllupet den 19. mai 2018. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG OPPGAVE: Meghan og Harry med sine brudepiker og -svenner som hadde en viktig rolle under bryllupet den 19. mai 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dronningen satt ned foten

Etter hendelsen skal hertuginne Kate ha blitt svært opprørt og oppløst i tårer, men det er usikkert hva som fikk hertuginnen til å ta til tårene.

En rekke kilder har tidligere uttalt at det var svært mye stress knyttet til bryllupet.

Spenningen eskalerte da dronning Elizabeth (94) nektet Meghan å selv velge hvilken tiara hun skulle bruke på bryllupsdagen. Dette skal ha vært en av flere heftige diskusjoner som oppsto i forkant av bryllupet, og skal også ha bidratt til at prins Harry angivelig skal ha skreket til personalet: «Hva Meghan vil ha, får hun!».

UENIGE: Det er mange som har møtt opp i Windsor i anledning prins Harrys og Meghan Markles bryllup, men ikke alle er enige i prinsens valg av brud. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Emilie Rydning Vis mer

Detaljene fra prinsebryllupet kom i kjølvannet av en allerede mye omdiskutert relasjon mellom de to hertuginnene. Akkurat hva Kate og Meghan angivelig skal være uenige om, er foreløpig ukjent. Ifølge Metro skal det ha noe med hvordan Meghan sin tidligere Hollywood-status har snudd den britiske kongefamilien på hodet.

- Kate og Meghan er to veldig forskjellige mennesker. De kommer ikke så bra overens, avslørte en kilde til Daily Mail i november 2018.

Om det er de stadige utfordringene rundt Meghan som Kate har sett seg lei, er ikke godt å si. Heldigvis trenger imidlertid ikke de angivelige kranglefantene å omgås stort lenger.

Tidligere i år ble det nemlig kjent at Meghan og Harry trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter, og er for tiden bosatt i Los Angeles sammen med sin ett år gamle sønn, Archie.

Avgjørelsen skal ha gitt Kate og William ekstra mye å gjøre, noe magasinet Tatler hevdet tidligere denne uken at har gått utover Kate og gjort henne «utslitt».

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Slo tilbake

Kilder magasinet hadde pratet med mente at hertuginnen følte seg urettferdig behandlet, og at alle de nye oppgavene gjorde det vanskelig å følge opp barna på hjemmebane. Kensington Palace hevdet kort tid senere at artikkelen, som hadde tittelen «Cathrine the Great», var full av avsløringer som simpelthen ikke er sanne.

- Denne artikkelen inneholder en hel haug av unøyaktigheter og misforståelser, som ikke ble forelagt Kensington Palace før publisering, sa en talsperson denne uken, ifølge People.

Magasinet mente derimot at alt de har trykket er korrekt, og at saken var innom Kensington Palace før den ble trykket. En talsperson for magasinet fortalte at «Tatlers sjefredaktør Richard Dennan stiller seg bak reporter Anna Pasternaks sak og hennes kilder».

Videre i uttalelsen het det at det er «kategorisk løgn» at de ikke skal ha visst om saken, siden de skal ha fått den tilsendt før publisering. Det er ikke kjent hvorvidt Kensington Palace planlegger å gå noe rettslig vei mot magasinet.

LES OGSÅ: - De har kommet veldig langt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer