Bildet av Harry og Meghan vekker reaksjoner:

Detaljen får folk til å reagere

Mener prins Harry tråkker enkelte på tærne.

KOMMENDE FAMILIEFORØKELSE: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt andre barn. Bildet som fulgte kunngjøringen tråkker derimot enkelte på tærne. Foto: Daniel Leal-Olivas/ AFP/ NTB
KOMMENDE FAMILIEFORØKELSE: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt andre barn. Bildet som fulgte kunngjøringen tråkker derimot enkelte på tærne. Foto: Daniel Leal-Olivas/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert

14. februar, på selve valentinsdagen, ble det kjent at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) venter sitt andre barn sammen.

- Vi kan bekrefte at Archie skal bli storebror. Hertugen og hertuginnen av Sussex er overlykkelige over å vente sitt andre barn, kunne en talsperson for paret røpe overfor People.

Det har ennå ikke kommet en uttalelse fra hertugparet selv, men ifølge Harper's Bazaar har Buckingham Palace uttalt følgende i en pressemelding:

- Hennes Majestet, hertugen av Edinburgh, prinsen av Wales og hele familien er glad og ønsker dem alt godt.

SYMBOLTUNG KUNNGJØRING: Fotografen bak hertugparets bilde røper detaljer - men ikke alle er like begeistret for fotografiet. Foto: Misan Harriman/ Reuters/ NTB
SYMBOLTUNG KUNNGJØRING: Fotografen bak hertugparets bilde røper detaljer - men ikke alle er like begeistret for fotografiet. Foto: Misan Harriman/ Reuters/ NTB Vis mer

I anledning kunngjøringen av graviditeten delte fotograf Misan Harriman et splitter nytt bilde av de kommende tobarnsforeldrene - og nå røper han at det gjemmer seg mer bak bildet enn en først skulle tro.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Mye symbolikk

Bildet er i svart-hvitt og viser hertuginnen ligge med hodet på prins Harrys fang - med en hånd bak hodet og den andre godt plassert på magen.

Dette er så langt det eneste bildet av den gravide hertuginnen verden har fått se fra dette svangerskapet, og har derfor naturligvis fått stor oppmerksomhet.

Da Harriman tirsdag denne uken gjestet «Good Morning America», kunne han avsløre hva tanken bak bildet var.

- Du ser ikke bildet, du føler det. De forsvinner i hverandres øyne. Og treet i bakgrunnen og bare alt liv som gror rundt dem er veldig kraftfullt og symbolsk, sa han om bildet, ifølge E! News.

I tillegg til naturelementer som representerer liv, skal bildet også representere styrke, håp og kjærlighet, ifølge fotografen.

- Spesielt for kvinner som står i en lignende situasjon, skal dette bidra til å gi dem styrke til å skjønne at det finnes lys også i mørke tider. Det betyr virkelig mye, fortsette Harriman.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

«Skitne føtter»

Symbolikk til tross - bildet av hertugparet har også fått oppmerksomhet for helt andre ting enn Meghans voksende mage.

Synet av prins Harrys føtter i gresset, særskilt den venstre foten i forgrunnen, vekker vemmelse blant fans og følgere, ifølge Daily Mail.

«Er det virkelig nødvendig med Harrys nakne føtter?», spør en Twitter-bruker, før en annen følger opp med:

«Jeg lurer på hvorfor vi må se på Harrys skitne føtter?»

«Noen må kjøpe et par sko til Harry», mener en tredje.

Noen hevder dessuten at føttenes - og kanskje spesielt fotsålenes - tydelige nærvær kan oppfattes som respektløst i visse land og kulturer.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

«I mange land er det grovt fornærmende å vise føttene», kommenterer en.

En annen viser til at i de «arabiske, muslimske, hinduistiske og buddhistiske landene er det et tegn på manglende respekt å vise fotsålene».

Gjorde som Diana

Det er imidlertid enda mer symbolikk rundt bildet. Som nevnt ble nyheten delt 14. februar - en dato som neppe er tilfeldig.

Avdøde prinsesse Diana, som er prins Harrys mor, delte nemlig nyheten om sin andre graviditet samme dato i 1984, ifølge Harper's Bazaar.

NUMMER TO: Meghan og Harry annonserte svangerskap nummer to på samme dato som prinsesse Diana gjorde da hun gikk gravid med prins Harry. Her er hun avbildet på sykehustrappen med nyfødte Harry og prins Charles. Foto: NJ/ REX/ NTB
NUMMER TO: Meghan og Harry annonserte svangerskap nummer to på samme dato som prinsesse Diana gjorde da hun gikk gravid med prins Harry. Her er hun avbildet på sykehustrappen med nyfødte Harry og prins Charles. Foto: NJ/ REX/ NTB Vis mer

Nettstedet kan også bekrefte at Meghans kjole har en spesiell betydning, da den ble spesiallaget for nettopp henne under hennes første svangerskap.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

- Mistet mitt andre

Kunngjøringen av graviditeten kom få måneder etter at hertuginnen i november avslørte at hun hadde gått gjennom en spontanabort tidligere samme år.

Det avslørte hun i en hjerteskjærende kronikk i New York Times. Hendelsen fant sted i juli, og Meghan skal selv ha forstått at noe ikke var som det skulle.

«Jeg visste, mens jeg holdt mitt førstefødte barn, at jeg mistet mitt andre», skrev Meghan åpenhjertig.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Videre i kronikken beskrev hun timene etter:

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt min ektemanns hånd. Jeg kjente den klamme håndflaten hans og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte videre at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

Hertugparet ble våren 2019 foreldre for første gang til sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor (1). Nå blir de altså foreldre til to - men det er enn så lenge ukjent når termin er.

LES OGSÅ: Ny flamme etter trekantdramaet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer