Prinsesse Estelle og prins Oscar:

Detalj vekker oppsikt: - Ikke tradisjon

Delte nye bilder i anledning den svenske nasjonaldagen.

MATCHER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar i anledning Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
MATCHER: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar i anledning Sveriges nasjonaldag. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

06. juni feirer våre naboer i øst nasjonaldagen, og den svenske kongefamilien er ikke et unntak.

I anledning den store dagen delte kongehuset et bilde av kronprinsesse Victoria (45) og prins Daniel (49) sammen med barna prinsesse Estelle (11) og prins Oscar (7). I tillegg får Estelle og Oscar skinne på et eget portrett.

I år som i fjor stiller Victoria og Estelle i en svensk folkedrakt, mens Daniel og Oscar på sin side bærer en mørk dress.

Det får observante seere til å spørre seg hvorfor det kun er kronprinsessen og prinsessen som bærer den svenske nasjonaldrakten, og mange stiller nettopp dette spørsmålet i kommentarfeltet på Instagram.

«Bør ikke Daniel og Oscar ha folkedrakt?» spør en følger, mens en annen skriver:

«Hvorfor er det alltid bare de kongelige kvinnene som bærer drakt?».

Under fjorårets nasjonaldagsfeiring var det flere som stilte de samme spørsmålene. Da fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at også mennene i kongefamilien har egne nasjonaldrakter, men at de ikke pleier å bære dem.

- Det er rett og slett ikke tradisjon for at voksne menn i kongefamilien bærer folkedrakter, i hvert fall ikke på slike offisielle bilder, forklarte Vagle, før hun la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer