Prinsesse Josephine:

Detalj vekker oppsikt: - En fin hyllest

Prinsesse Josephine hadde en spesiell detalj under storesøsterens konfirmasjon.

KRONPRINSFAMILIEN: Prins Vincent, prins Christian, prinsesse Isabella, kronprinse Frederik, prinsesse Josephine og kronprinsesse Mary i anledning prinsesse Isabellas konfirmasjon. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
KRONPRINSFAMILIEN: Prins Vincent, prins Christian, prinsesse Isabella, kronprinse Frederik, prinsesse Josephine og kronprinsesse Mary i anledning prinsesse Isabellas konfirmasjon. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var god stemning i det danske kongehuset da prinsesse Isabella (15) ble konfirmert lørdag.

Selv om konfirmasjonen på mange måter minnet om enhver kongelig konfirmasjon, var det imidlertid en tradisjon som ble brutt denne lørdagen:

- Prinsessen har kledd seg i hvit dress i anledning dagen, og bryter ifølge danskene i så måte tradisjonen med at prinsessene kler seg i kjole på konfirmasjonsdagen, uttalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Det var imidlertid ikke bare konfirmantens antrekk som vekket oppmerksomhet på den store dagen.

Også lillesøster prinsesse Josephines (11) antrekk inneholdt en detalj som ble lagt merke til.

Den unge prinsessen bar nemlig et smykke rundt halsen - og ikke hvilket som helst smykke. Smykket hun bærer er laget i anledning dronning Margrethes 50 års regjeringsjubileum i januar.

- Det er dermed en klar hyllest til farmor, skriver den danske avisen Kende.

Hyller nære og kjære

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er enig i at det er en fin hyllest til farmoren:

- De kongelige bruker ofte klær og tilbehør for å hylle nære og kjære, men også for eksempel land de besøker, sier hun, og fortsetter:

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Smykket prinsesse Josephine bærer er dansk design, og ble laget i forbindelse med dronning Margrethes 50 år på tronen. En fin hyllest fra barnebarnet til farmor!

Smykket er laget av Ditte Bjerregaard og Sofie Elkjær Jensen og er en del av en serie av jubileumssmykker som dronningen fikk overrakt den 12. januar.

Vagle kan fortelle at det ikke bare er prinsesse Josephine som bar et spesielt smykke på konfirmasjonsdagen. Selve konfirmanten brukte også en detalj som var knyttet til farmoren.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon holdt tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

- Også prinsesse Isabella hyller dronning Margrethe med brosjen hun bærer på konfirmasjonsdagen sin. Den fikk hun nemlig av farmor på dåpsdagen, forklarer Vagle.

Vår egen prinsesse Ingrid Alexandra bærer også smykker som hyller besteforeldrene, nemlig et safirhjerte. Sist ble det brukt i anledning hennes 18-årsdag.

LES OGSÅ: - Han er med oss i våre hjerter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer