Prins Joachim og prinsesse Marie:

- Det var veldig, veldig forferdelig

Ekteparet snakker ut om dramatikken rundt prinsens blodpropp.

DRAMATISK: Prinsesse Marie og prins Joachim fikk seg en skikkelig støkk da han i fjor ble rammet av blodpropp i hjernen. Foto: Reuters / NTB
DRAMATISK: Prinsesse Marie og prins Joachim fikk seg en skikkelig støkk da han i fjor ble rammet av blodpropp i hjernen. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble prins Joachim (51) innlagt på sykehus i Frankrike på grunn av blodpropp i hjernen.

Prinsen ble skrevet ut av sykehuset etter to uker. Han ble operert for blodproppen umiddelbart, og har i ettertid vært i fin form. Det kunne han selv fortelle tre måneder etter innleggelsen.

Nå forteller prins Joachim og kona prinsesse Marie at det var svært dramatisk da tilstanden inntraff.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle trodde danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

De stiller opp i et stort intervju i det danske bladet Hjernesagen - som er et magasin av foreningen for dem som har vært rammet av blodpropp i hjernen.

- Jeg visste med en gang at det var noe alvorlig galt med hjernen hans. Jeg kunne se ansiktslammelse, det var veldig, veldig forferdelig. Det er bilder jeg for alltid vil ha i hodet, sier prinsessen ærlig til bladet.

Begynte å snøvle

Ekteparet beskriver en vanlig sommerdag i Sør-Frankrike, hvor prinsen hadde gitt en fransk avis et intervju på formiddagen.

Senere var de sammen med barna, prins Henrik (11) og prinsesse Athena (9), på besøk hos prinsens franske kusine.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Da ekteparet nøt solen på terrassen gikk det plutselig galt. Når prinsen snakker med fetteren sin begynner han å snøvle, forteller prinsessen. Det er ifølge henne helt usedvanlig, og hun trodde først han tullet. Så skjønte hun at noe ikke stemte.

Selv merket ikke prinsen noe, men skjønte på ansiktet til sin kone at noe ikke stemmer. Prinsessen er heldigvis handlekraftig, og sammen med prins Joachims kusine får de slått alarm.

Fryktet det verste

De befant seg en halvtime unna sykehus, men en brannbil i nærheten fikk sørget for at prinsen ble hentet allerede etter 15 minutter.

Selv forklarer 51-åringen at han var helt klar, og husker hvert eneste sekund fra turen til sykehuset. Halve kroppen hans, fra ansiktet til foten på venstre side, var imidlertid lammet.

NORGESBESØK: Det danske prinseparet i Oslo i anledning det norske kongeparets 80-årsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
NORGESBESØK: Det danske prinseparet i Oslo i anledning det norske kongeparets 80-årsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

På sykehuset i Cahors ble han sendt videre til Toulouse, for å akuttopereres hos spesialister. I ambulansen mistet han bevisstheten.

Magasinet skriver at blodproppen var stor, men at det gjorde det lett for legene å få tak i den, og trekke den ut.

- Det var så nærme en tragedie, som kunne ha endret livene våres for alltid. Vi er veldig takknemlige for å være sammen i dag og kunne snakke med dere om det. Jeg er så takknemlig for at han kan smile og gjenkjenne meg, sier prinsessen.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

- Supermann og blekksprut

Selv fikk hun ikke bli med i ambulansen, og måtte følge etter i bil. Hun forteller at ventetiden ble usigelig lang, og at hun fryktet det verste. På morgenen kom de gode nyhetene.

Prinsen selv gir kona æren for at det hele gikk bra, da hun handlet så raskt, og håndterte situasjonen med barn og familie under innleggelsen.

- Marie var både supermann og blekksprut på én gang, skryter han.

Prins Joachim og familien var i Frankrike under et lengre opphold for at han skulle få militær utdannelse.

Prins Joachim begynte sin militære karriere som rekrutt i 1987 i Dronningens Livregiment. Siden 2015 har han jobbet for forsvarssjefen i Danmark.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: - Dronningen ba meg dra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer