Prins Joachim og prinsesse Marie:

- Det var veldig, veldig forferdelig

Ekteparet snakker ut om dramatikken rundt prinsens blodpropp.

DRAMATISK: Prinsesse Marie og prins Joachim fikk seg en skikkelig støkk da han i fjor ble rammet av blodpropp i hjernen. Foto: Reuters / NTB
DRAMATISK: Prinsesse Marie og prins Joachim fikk seg en skikkelig støkk da han i fjor ble rammet av blodpropp i hjernen. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble prins Joachim (51) innlagt på sykehus i Frankrike på grunn av blodpropp i hjernen.

Prinsen ble skrevet ut av sykehuset etter to uker. Han ble operert for blodproppen umiddelbart, og har i ettertid vært i fin form. Det kunne han selv fortelle tre måneder etter innleggelsen.

Nå forteller prins Joachim og kona prinsesse Marie at det var svært dramatisk da tilstanden inntraff.

De stiller opp i et stort intervju i det danske bladet Hjernesagen - som er et magasin av foreningen for dem som har vært rammet av blodpropp i hjernen.

- Jeg visste med en gang at det var noe alvorlig galt med hjernen hans. Jeg kunne se ansiktslammelse, det var veldig, veldig forferdelig. Det er bilder jeg for alltid vil ha i hodet, sier prinsessen ærlig til bladet.

Begynte å snøvle

Ekteparet beskriver en vanlig sommerdag i Sør-Frankrike, hvor prinsen hadde gitt en fransk avis et intervju på formiddagen.

Senere var de sammen med barna, prins Henrik (11) og prinsesse Athena (9), på besøk hos prinsens franske kusine.

Da ekteparet nøt solen på terrassen gikk det plutselig galt. Når prinsen snakker med fetteren sin begynner han å snøvle, forteller prinsessen. Det er ifølge henne helt usedvanlig, og hun trodde først han tullet. Så skjønte hun at noe ikke stemte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.