Grevinne Sophie om Prins Philip:

- Det var riktig for ham

Grevinne Sophie røper hvordan den siste tiden var for prins Philip.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått to døgn siden den triste nyheten om at prins Philip er død. Den britiske prinsen, som er dronning Elizabeths (94) ektemann, ble 99 år gammel.

Dødsfallet har naturligvis preget hele den britiske kongefamilien, og flere har i dagene etter uttalt seg om hertugen av Edinburgh. Det gjelder også grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57). Prinsen er sønn av dronningen og prins Philip.

Grevinnen var tårevåt da hun uttalte seg om dronningen til Sky News' hoffreporter lørdag etter å ha besøkt Windsor Castle.

- Dronningen har vært fantastisk, sa hun om svigermoren.

Nå deler hun imidlertid ytterligere detaljer, og avslører hvordan prinsens siste øyeblikk var.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

- Riktig for ham

Grevinnen snakket nemlig med ansatte utenfor det kongelige kapellet All Saints i Windsor søndag. Der avslører hun blant annet at prinsens død skal ha vært svært «fredfull».

- Det var riktig for ham, og du vet, det var så rolig. Det var som om noen tok hånden hans, så dro han, sier hun ifølge Sky News, og legger til:

- Veldig, veldig fredfullt, og det er alt du ønsker for noen, er det ikke?

I SORG: Hele den britiske kongefamilien er i sorg, og nå uttaler grevinne Sophie seg om prins Philips siste øyeblikk. Foto: Steve Parsons / Pool / AFP / NTB
I SORG: Hele den britiske kongefamilien er i sorg, og nå uttaler grevinne Sophie seg om prins Philips siste øyeblikk. Foto: Steve Parsons / Pool / AFP / NTB Vis mer

56-åringen legger videre til at det virker lettere for personen som går bort, enn for de som sitter igjen med sorgen.

- Vi sitter alle her, ser på hverandre og sier «dette er grusomt». Men samtidig, se på alle hyllestene. Det er fantastisk.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

- Jeg elsket ham

Kommentarene kommer bare kort tid etter at prins Andrew (61) uttalte seg om det triste dødsfallet. Også hans uttalelser kom i forbindelse med besøket til kapellet i Windsor, der familien møtte pressen.

Andrew fortalte blant annet at Philips død har etterlatt et stort tomrom for spesielt dronningen, ifølge Sky News.

Hertugen av York mener landet har mistet nasjonens bestefar etter at Philip gikk bort 99 år fredag morgen.

Samtidig uttalte 61-åringen at kjærligheten som har kommet fra folket de siste dagene har vært fantastisk, og beskriver faren som en som satte andre foran seg selv.

- Jeg elsket ham som en far. Han var så rolig og hvis du hadde et problem ville han tenke på det og det var noe av det jeg alltid tenker på. Han var alltid en du kunne gå til og som alltid lyttet, sa prinsen.

LES OGSÅ: Tårevåt om dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer