Chelsy Davy:

- Det var nesten så hun ikke dro i bryllupet

I forkant av bryllupet skal prins Harry og eksen Chelsy ha hatt en følelsesladd telefonsamtale.

I TVIL: Chelsy Davy (t.h.) var angivelig svært nær å droppe turen til eksen prins Harrys bryllup forrige helg, da han giftet seg med TV-stjernen Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix
I TVIL: Chelsy Davy (t.h.) var angivelig svært nær å droppe turen til eksen prins Harrys bryllup forrige helg, da han giftet seg med TV-stjernen Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mens mange nok ville unngått å be ekskjærester i bryllupet sitt, inviterte prins Harry (33) like gjerne begge sine ekser til Windsor da han forrige helg giftet seg med sin kjære Meghan Markle (36).

Selv om det var en hyggelig gest å invitere ekskjærestene i bryllupet, var det nok ikke bare fryd og gammen for Chelsy Davy (32), som var i et av-og-på-forhold med prins Harry fra 2004 til 2011.

I forkant av bryllupet skal prins Harry og Chelsy nemlig ha hatt en følelsesladd siste telefonsamtale, som for å markere slutten på de to - og starten på Harrys nye liv med Meghan, melder Daily Mail.

32-åringen skal ha kontaktet eksen da hun fikk invitasjon til bryllupsseremonien, men ikke til festen senere på kvelden.

Etter hvert skal samtalen ha gått over i en slags avslutning for de to, og en kilde forteller til tabloidavisen at de begge anerkjente at Harry nå går videre.

I BRYLLUP: Selv om hun var i tvil om hun i det hele tatt skulle dra, dukket Chelsy opp smilende utenfor kirken da Harry giftet seg med Meghan. Foto: NTB Scanpix
I BRYLLUP: Selv om hun var i tvil om hun i det hele tatt skulle dra, dukket Chelsy opp smilende utenfor kirken da Harry giftet seg med Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var deres siste telefonsamtale, en samtale som omsider skilte dem fra hverandre, forteller kilden og legger til at Chelsy var svært følsom.

- Hun gråt, og det var nesten så hun ikke dro i bryllupet. Til slutt bestemte hun seg for å dra, og hun lovet Harry å ikke prøve å krasje festen.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Langvarig romanse

Chelsy var prins Harrys første, offisielle romantiske relasjon. Hun ble født i Bulawayo i Zimbabwe, og er datter av en bonde og en tidligere modell.

Saken fortsetter nedenfor.

PRINSENS FØRSTE KJÆRESTE: Harry og Chelsy møttes i Cape Town i 2004, da Harry hadde friår og reiste mye. Foto: NTB Scanpix
PRINSENS FØRSTE KJÆRESTE: Harry og Chelsy møttes i Cape Town i 2004, da Harry hadde friår og reiste mye. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som ungdom ble hun sendt til England av sine foreldre, for å studere på Cheltenham College. Det skal ha vært litt av et kultursjokk, for hjemme hadde hun blant annet en kjælehyene.

- Jeg hadde aldri brukt sminke, og plutselig brukte alle sminke. Øynene mine var som små tallerkener, har hun tidligere uttalt til The Times - på tross av at hennes egen mor tidligere har vært missedronning.

Hun assimilerte seg derimot etter hvert til Storbritannia, og ble vant til britiske skikker. Derfor var det kanskje ikke så rart at hun og prins Harry kom så godt overens da de møtte hverandre for første gang, i Cape Town i 2004. Prinsen hadde den gang et friår, og brukte mye tid på å reise.

I årene de var et par, ble de flere ganger observert sammen. Først og fremst fordi den unge blondinen var glad i utelivet, og ofte ble fotografert med den rødhårede prinsen på fest.

De dro også på polokamper sammen, og hun bestemte seg for å ta en grad på universitetet i Leeds for å være nærmere drømmemannen.

Hun sto også ved hans side da han undergikk militærtrening på Sandhurst, og var en skulder å gråte på da han ble nektet å reise til Irak. Hun ventet også tålmodig på ham da han kom hjem fra hemmelig oppdrag i Afghanistan.

Saken fortsetter under bildet.

LANGVARIG: Chelsy var kjæreste med Harry mens han tjenestegjorde i militæret, og ventet tålmodig mens han var på hemmelig oppdrag i Afghanistan. Foto: NTB Scanpix
LANGVARIG: Chelsy var kjæreste med Harry mens han tjenestegjorde i militæret, og ventet tålmodig mens han var på hemmelig oppdrag i Afghanistan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var grusomt

Den nå 32 år gamle kvinnen fikk også møte dronningen, i forbindelse med et bryllup. Hun klarte seg såpass bra at hun sto på gjestelista til prins William og hertuginne Kate da de giftet seg i 2011.

Det var også året de to gikk hvert til sitt. Forholdet ble av britisk presse omtalt som turbulent, og den siste perioden skal det ha vært mye av og på, ifølge Cosmopolitan. Det var presset som tok knekken på duoen.

- Det var så mye. Det var rart, skummelt og ukomfortabelt. Jeg synes det var vanskelig da det var dårlig. Jeg klarte ikke å håndtere det. Jeg var ung, og ville bare være en normal jente. Det var grusomt, har hun sagt til The Times.

LES OGSÅ: Alle lurte på hva som kom til å skje videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer