- Det var galskap

Dronning Elizabeth fikk sjokk da hun oppdaget hvor populære William og Kate var i forbindelse med vielsen. I dag er det ett år siden eventyrbryllupet i Westminster Abbey.

ETT ÅR SIDEN: Prins William og Kate giftet seg 29. april 2011, og ikke alle satte pris på jubelen.  Foto: All Over Press
ETT ÅR SIDEN: Prins William og Kate giftet seg 29. april 2011, og ikke alle satte pris på jubelen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Det ble kalt århundrets største bryllup lenge før hertuginne Kate (30) fikk sin prins William (29) 29. april i fjor.

To milliarder mennesker fulgte begivenheten på TV. I Londons gater ble William og Kate jublet frem av over hundretusen briter. Bryllupet ble en etterlengtet opptur for hele det britiske kongehuset – men ingen var mer overrasket over entusiasmen for hertugparet enn dronningen selv.

- Dette er galskap, fortalte dronning Elizabeth til sin nære venn Lady Elizabeth Anson da hun skuet utover folkehavet.


Etter et år som mann og hustru er Kate og William om mulig enda mer populære enn da de giftet seg. Parets nøkterne og folkelige livsstil er en viktig del av forklaringen. Luksuslivsstilen som de kongelige ofte er kjent for, er langt fra det livet hertugparet av Cambridge har levd etter bryllupet.

Under Kate og Williams reise til Canada og California nektet paret å ha med seg tjenere – med unntak av Kates egen frisør. Heller ikke i dagliglivet benytter hertugparet seg av tjenere. I tillegg flyr de helst vanlig rutefly i stedet for privatjet, noe som sparer skattebetalerne for flere hundre tusen kroner.

Prinsen av Wales - Williams pappa - har til sammenligning 85 tjenere på sin lønningsliste. Disse gjør alt fra å varme opp badehåndklær – til å legge tannpasta på tannbørsten! 

William og Kate er heller ikke ukjent med å snu på pundet. Da de studerte sammen på St. Andrews-universitetet i Skottland, lærte de seg å leve billig som de andre studentene. Siden har de fortsatt med livsstilen i den lille byen Anglesey i Wales, der William er utstasjonert som helikopterpilot.

Der handler de maten sin selv – alltid på utkikk etter gode tilbud, sier folk i landsbyen.

- Det er deres måte å si: «Vi har ikke kokker, tjenere og vaskedamer hjemme i Anglesey. Vi lager maten sammen, vi vasker opp sammen. Vi lever et vanlig liv», sier Lady Anson, som er full av beundring for hvordan Kate har taklet sitt første år som medlem av kongefamilien.

- Hun er virkelig folkets prinsesse.

Se bildene fra William og Kates første år som ektefeller i tirsdagens papirutgave av Se og Hør.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Avviser kongelig romanse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer