BARE ARI MANGLET: Da kongefamilien i anledning signingsjubileumet var samlet  på trappen av Stiftsgården i Trondheim, glimret Ari Behn med sitt fravær.  Foto: NTB Scanpix
BARE ARI MANGLET: Da kongefamilien i anledning signingsjubileumet var samlet på trappen av Stiftsgården i Trondheim, glimret Ari Behn med sitt fravær. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det var bare Ari som manglet

Ari Behn glimret med sitt fravær på bilder fra kongefamiliens jubileumsfeiring.

SEOGHØR.NO: Fredag ettermiddag kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles etter 14 år som ektepar.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sier prinsesse Märtha Louise i en pressemelding fra Slottet.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning var i juni, i forbindelse med 25-årsjubileet for kongeparets signing.

Begge var med under gudstjenesten i Nidarosdomen i Trondheim, men etter seremonien forlot Ari overraskende feiringen.

- Vi var flere som undret oss over at Ari ikke var med under den videre feiringen. Og han var heller ikke med på det offisielle bildet som ble tatt noe senere. Han var den eneste som manglet, forteller Se og Hørs kongeekspert Anders Johan Stavseng.

Saken fortsetter under bildet.

ALLE VAR SAMLET: Her ankommer prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kirken sammen med kongeparet, kronprinsparet, alle barna og prinsesse Astrid, Nidarosdomen i Trondheim.
 Foto: NTB scanpix
ALLE VAR SAMLET: Her ankommer prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kirken sammen med kongeparet, kronprinsparet, alle barna og prinsesse Astrid, Nidarosdomen i Trondheim. Foto: NTB scanpix Vis mer

ARI MANGLET: Men da kongefamilien senere var samlet for å vinke til pubikum og fortsette feiringen, glimret Ari med sitt fravær. Foto: Faksimile Se og Hør
ARI MANGLET: Men da kongefamilien senere var samlet for å vinke til pubikum og fortsette feiringen, glimret Ari med sitt fravær. Foto: Faksimile Se og Hør Vis mer

Håper de finner lykken igjen

- Det er en trist dag for kongefamilien. Det er alltid vondt når to går fra hverandre.

Stavseng mener likevel at det er tross alt er bedre å ta en moden avgjørelse å skilles som venner, fremfor å fortsette å leve sammen i et ulykkelig ekteskap.

- Det er en riktig avgjørelse å gå hver til sitt når alt er prøvd, og ekteskapet ikke kan reddes. Både kongeparet og kronprinsparet er svært glade i Ari, og han vil garantert fortsette å ha et nært forhold til kongefamilien.

- Forhåpentligvis vil begge finne lykken på ny, på hver sin kant. Både Martha og Ari er hyggelige mennesker, og jeg er sikker på at det vil gå fint for begge, fortsetter han.

INTERVJU: Se og Hørs kongeekspert sammen med prinsesse Märtha Louise i mai 2013. Her besøker hun Haukåsen skole i Oslo i forbindelse med 40-års feiringen.  Foto: Andreas Fadum
INTERVJU: Se og Hørs kongeekspert sammen med prinsesse Märtha Louise i mai 2013. Her besøker hun Haukåsen skole i Oslo i forbindelse med 40-års feiringen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Blir boende i nærheten av hverandre

Märtha og Ari skal dele omsorgen for døtrene, Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8), som også vil fortsette på sine respektive skoler.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss, sier prinsessen i pressemeldingen.

Mens Märtha Louise blir boende i Lommedalen vil Ari bosette seg i barnas nærområde. Prinsessen beholder også familieeiendommen Bloksbjerg på Hankø. Begge eiendommene er hennes særeie.

- Det er selvsagt vondt for barna, men det er tross alt bra at begge vil ta del i jentenes hverdag, sier Se og Hørs kongeekspert Anders Johan Stavseng.

STRÅLTE: I kong Carl Gustafs 70-årsdag 30. april kom Märtha Louise og Ari Behn arm i arm til festen. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: I kong Carl Gustafs 70-årsdag 30. april kom Märtha Louise og Ari Behn arm i arm til festen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Se de søte bildene av prins George

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.