<strong>OTTAWA:</strong> Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag Rideau Hall i Ottawa i Canada. Foto: Reuters
OTTAWA: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag Rideau Hall i Ottawa i Canada. Foto: Reuters Vis mer

- Det tror jeg ikke jeg skal gå inn på i dag

Kronprinsparet ville ikke svare på de direkte spørsmålene.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet er for tiden på et fem dager langt offisielt besøk til Canada. Med på turen er også næringsminister Monica Mæland og en stor næringslivsdelegasjon.

I går kveld hadde kronprinsparet en privat middag meg Canadas statsminister Justin Trueau, som etterpå tweetet et bilde og takket for samtalen.

- Det var først og fremst veldig hyggelig å treffe dem. Vi har mye til felles, Canada og Norge, så det var mye å snakke om. Det var litt av det vi diskuterte, vi har mange felles punkter som land og jeg tror også at når vi treffes internasjonalt med mange nasjonaliteter så finner kanadiere og nordmenn sammen, det har ihvertfall jeg erfart da, fortalte Haakon til Se og Hør.

<strong>FRANSK RESTAURANT:</strong> Hakon og Mette-Marit spiste en intim middag med Canadas statsminister Justin Trudeau og fru Sophie i går kveld. Foto: NTB scanpix
FRANSK RESTAURANT: Hakon og Mette-Marit spiste en intim middag med Canadas statsminister Justin Trudeau og fru Sophie i går kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

I dag har kronprinsparet besøkt både møtt generalguvernøren, sett et tre som dronning Sonja og kong Harald plantet i 2002 og deltatt på et Arktis-seminar.

På pressemøtet fikk kronprinsparet spørsmål om de følger med på den amerikanske valgkampen:

- Det er veldig spennende. Vi følger med som jeg tror de aller fleste andre, på hva som foregår. Det er noen spennende dager foran oss nå.

Men når Mette-Marit fikk spørsmål om hva hun syntes om Hillary Clinton ville hun ikke svare:

- Det tror jeg ikke jeg skal gå inn på i dag, men det er klart at jeg følger med, og det er en spennende tid, så det blir spennende å se resultatene, sa Mette-Marit på pressemøtet.

<strong>FOR EN BEDRE VERDEN:</strong> Mette-Marit og Hillary har møtt hverandre flere ganger. Her fra en global helsekonferanse i Oslo i 2012. Foto: Afp
FOR EN BEDRE VERDEN: Mette-Marit og Hillary har møtt hverandre flere ganger. Her fra en global helsekonferanse i Oslo i 2012. Foto: Afp Vis mer

Kronprins Haakon ville heller ikke si noe om motstanderen Donald Trump:
- Jeg synes det er spennende å følge med på valget og alt det som foregår. Jeg er ganske interessert amerikansk politikk, ettersom jeg studerte statsvitenskap der, så vi får følge med i morgen på hva som skjer og dagene som kommer, sa Haakon.

I kveld skal kronprinsparet være gjester på en konsert, før Mette-Marit skal holde tale på fransk under en mottagelse hvor ambassadør Anne Kari Ovind er vertinne.

Også Haakon børstet i dag støv av franskkunnskapene under en lunsj. Og kronprinsen fikk stor applaus etter sine franske gloser!

LES OGSÅ: Marius brukte Slottets adresse på FINN

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer