Kong Carl Gustaf:

Det svenske kongehuset kondolerer

- Grusomt angrep.

KONDOLANSE: Kong Carl Gustaf sender varme tanker til de pårørende etter Kongsberg-drapene. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
KONDOLANSE: Kong Carl Gustaf sender varme tanker til de pårørende etter Kongsberg-drapene. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 18.13 onsdag kveld politiet fikk flere meldinger om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue i Kongsberg.

Fire kvinner og én mann i alderen mellom 50 og 70 år ble drept. Tre personer er også såret.

Det er en 37 år gammel mann som er pågrepet og siktet i saken. Han erkjenner de faktiske forhold i saken, men det er uklart om han er forelagt spørsmål om straffskyld.

Torsdag kveld sendte det svenske kongehuset et kondolansebrev til kong Harald i anledning de grusomme drapene.

«Dronningen og jeg vil dele våre dype medfølelse i anledning det grusomme angrepet i Kongsberg. Våre tanker er med de berørte familiene og det norske folket», skriver kong Carl Gustaf, ifølge en pressemelding.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

«Det ryster oss»

I dag tidlig uttalte også kong Harald og den norske kongefamilien seg om tragedien.

«Vi er forferdet over de tragiske hendelsene på Kongsberg i går kveld», het det i en uttalelse fra kong Harald på vegne av den norske kongefamilien.

Videre sa kongen at de føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen.

«Og vi tenker på alle berørte på Kongsberg som har opplevd at deres trygge nærmiljø plutselig ble et farlig sted».

«Det ryster oss alle når grufulle ting skjer nær oss, når man minst venter det, midt i hverdagslivet på åpen gate. Norge er et lite land. Når Kongsberg nå er rammet så hardt som samfunn, står resten av nasjonen sammen med dere», sa han.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Kongefamilien sender varme tanker til alle som nå går en vanskelig tid i møte og alle som har krevende arbeidsoppgaver foran seg.

«Det er vårt håp at tryggheten vil bli gjenopprettet så ikke frykten får feste», het det videre.

LES OGSÅ: Nå er dødsårsaken offentliggjort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer