Dronning Sofia og kong Juan Carlos:

Det spanske konge­husets mange skandaler

Mannens elskerinner, svigersønnens svindel og krangel med svigerdatteren har preget de siste årene for dronning Sofia.

FEIRET KONA: Kong Juan Carlos kunne stolt stå ved sin kones side da dronning Sofia feiret 80-årsdagen. Foto: NTB Scanpix
FEIRET KONA: Kong Juan Carlos kunne stolt stå ved sin kones side da dronning Sofia feiret 80-årsdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et svært turbulent tiår i den spanske kongefamilien. Samtidig som landet havnet i en økonomisk krise og arbeidsledigheten steg rekordraskt blant ungdom på 2000-tallet ble Spanias kong Juan Carlos (80) og dronning Sofia (80) stadig mindre populære.

Folk reagerte på at de kongelige levde et liv i sus og dus på ferier og bak de lukkede palassdørene, mens folket strevde med å få endene til å møtes.

Kongen kom også med noen uttalelser som fikk flere til å oppfatte ham som lite forståelsesfull og uten medfølelse med den vanskeligstilte delen av befolkningen. Dette provoserte folket kraftig.

Ung elskerinne

Flere biografier avslørte også at kong Juan Carlos hadde hatt flere elskerinner bak dronning Sofias rygg. Dråpen som fikk begeret til å renne over, var da han åpenlyst dro på elefantjakt til Botswana i 2012.

Det viste seg nemlig at det var hans 27 år yngre elskerinne Corinna Sayn-Wittgenstein (53) som arrangerte gildet.

Også dyrevernere raste mot kongens jakt, og han ble også regelrett kastet ut av World Wildlife Fund i Spania, hvor han var høy beskytter. Bildet av kongen som poserer foran en død elefant gikk verden rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer