- Det som er skrevet er underdrevet!

Flere jenter snakker nå ut om svenskekongens dobbeltliv.

INNHENTET AV FORTIDEN: Dette bildet av den svenske kongefamilien fra 1985, viser en helt annen side av Carl Gustaf enn den som kommer fram om han fra samme periode i skandaleboken som nå er ute. Foto: Stella Pictures
INNHENTET AV FORTIDEN: Dette bildet av den svenske kongefamilien fra 1985, viser en helt annen side av Carl Gustaf enn den som kommer fram om han fra samme periode i skandaleboken som nå er ute. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: «Karin» (48) er at av hovedvitnene i skandaleboken om kong Carl Gustaf sitt liv «Den motvillige monarken». Nå snakker hun, og en annen kvinne, «Sofie» (40), ut i Expressen om svenskekongens ville festliv.

- Det var fin mat, gode viner og alt var jo gratis, så på en måte fikk vi vel betalt. Det var jo ikke slik at vi hadde penger og kunne spise så fint til vanlig. Det er klart at det var kjempeluksuriøst for oss, sier «Karin» til Expressen.

Hun var 25 år, og det var slutten av 1980-tallet, da historiene om henne i boken fant sted. «Sofie» (40), var ikke en av kildene i boka, men bekrefter overfor avisen historiene som blir gitt i boken om de eldre mennene i kretsen rundt kongen. Hun forteller om fester der jentene begynte å strippe for kongen og hans venner.

- Det som er skrevet om hans fester er ikke overdrevet, i stedet synes jeg det er underdrevet, sier «Sofie» til Expressen.

Hun skal både ha vært med på fester på nattklubber og private fester i en leilighet på Östermalm i Stockholm.

- Kongen kunne selvsagt være mer avslappet i en leilighet på Östermalm enn han kunne ute på klubben, sier hun.

Hun skal også ha blitt oppring av en av kongen venner med invitasjon om å være med på en «intim kveld», og hun ble bedt om å ta med noen venner. Alle kildene den svenske avisen har vært i kontakt med bekrefter et festliv som i ytterste konsekvens kunne utsatt Sveriges statsoverhode for utpresningsrisiko. Og ved flere anledninger sier kvinnene at de ikke oppfattet at det var noen livvakter tilstede.

- Det var slik jeg mistet troen på vår svenske konge, sier «Sofie», som var i 20-årsalderen da festene skjedde.

Hun oppfattet det som om kvinnene bare var eiendeler mennene brukte for å roe seg ned.

- Det var som en jenteindustri nesten, sier hun.

«Sofie» sier det ikke var noe tvang til å strippe for mennene, men at det var en spesiell stemning som påvirket flere av de unge kvinnene.

- Det er manipulativt, det som skjedde. Jeg synes det er usmakelig når man er 40, 50 eller 60 år og bruker hele sin livserfaring til å manipulere disse 20-år gamle jentene til å tøye sine egne, personlige grenser, sier hun.

- Jeg vet at dette ikke var jenter som hoppet i seng med alle og enhver. Men på en eller annen måte, så ble det slik at de gjorde det her, sier hun.

Ifølge jentene ble de som etter hvert falt for mennene ganske raskt kastet ut av forsamlingen.
- Når noen begynte å bli lei seg fordi hun var blitt forelsket i en av mennene, da ble hun mer en belastning, sier «Sofie».

I dag har ingen av dem spesielt høye tanker om kongen og hans venner.

- Jeg forstår ikke, selv i dag, at han turde å være der med så unge jenter. Og at de andre tillot det synes jeg var veldig merkelig, sier «Karin».

På en togafest i Östermalm skal Carl Gustaf ha sittet på en kronelignende sofa omsvermet av unge jenter som klenget på ham.

- Jeg syntes det var kjemperart. Vi var så mye yngre. Det føltes nesten som om var jevngamle med døtrene hans, sier «Karin», selv om Victoria var 13 år i 1990.

- Det er vanskelig som kvinne i Sverige å si at «jeg synes vi har en bra konge», mener «Sofie»

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Når du har tråkket i salaten, så stå for Guds skyld stille!