Prins William og hertuginne Kate:

- Det skulle aldri ha skjedd

Prins William svarer på kritikken etter den omstridte turen til Jamaica.

SVARER: Under besøket til Jamaica benyttet prins William anledningen til å svare på kritikken. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB
SVARER: Under besøket til Jamaica benyttet prins William anledningen til å svare på kritikken. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Britenes prins William (39) og hertuginne Kate (40) er for tiden på en karibisk turné for å feire dronning Elizabeths (95) 70 år på tronen, og skal besøke en rekke land i Mellom-Amerika.

For knapt noen dager siden reiste hertugparet på et tredagers besøk til Jamaica i forbindelse med deres kongelige oppdrag. Det gikk imidlertid ikke helt etter planen.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Det tok ikke lang tid før de mottok refs fra en gruppe jamaicanere, som anklaget dronningen og hennes etterkommere for å «opprettholde slaveriet».

Nå svarer prins William endelig på kritikken som har strømmet inn etter besøket. Det melder flere medier, deriblant Sky News.

- Preger vår historie

Da det ble kjent at hertugparet skulle besøke Jamaica, ble det ikke godt tatt imot. Flere borgere protesterte mot besøket, og over 100 personer gikk sammen og sendte et åpent brev til det britiske kongehuset

I brevet ble det blant annet oppfordret til at prins William måtte unnskylde seg for kongefamiliens rolle i slavehandelen. Det gjorde han like etter oppstyret.

TALTE: Prins William holdt tale under besøket til Jamaica og ga om unnskyldning etter kritikken. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB
TALTE: Prins William holdt tale under besøket til Jamaica og ga om unnskyldning etter kritikken. Foto: Toby Melville / Pa Photos / NTB Vis mer

Under besøket benyttet nemlig prins William anledningen til å svare på brevet og snakket om grusomhetene ved slavehandelen. Han uttrykte sin dype sorg over det som tidligere har skjedd, ifølge Sky News.

- Slaveri var avskyelig. Og det skulle aldri ha skjedd, var blant det han sa i talen, og la videre til:

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Jeg er veldig enig med min far, prinsen av Wales, som sa på Barbados i fjor at slaveriets forferdelige grusomhet for alltid preger vår historie.

Prins William fremhevet også konflikten i Ukraina, og berømmet Jamaica for å ha sluttet seg til det internasjonale samfunnet for å fordømme angrepene som fremdeles pågår.

Avlyste besøk

Like etter at turneen startet i Belize, kom det kritikk fra den jamaicanske gruppen. Flere mennesker i landsbyen deltok i en protest mot kolonisering på en fotballbane, der parets helikopter skulle lande.

Situasjonen førte imidlertid til at prinsen og hertuginnen så seg nødt til å avlyse et besøk til en gård på søndag. Det skrev People.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Avlysningen kom etter en angivelig tvist mellom det lokale Q'eqehi Maya-folket og veldedighetsorganisasjonen Flora and Fauna International, som prins William er beskytter av. Det skal ha handlet om rettighetene til land.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail har lederen i landsbyen Indian Creek, Sebastian Shol, uttalt at «det kongelige paret kan lande hvor som helst, men ikke på vårt område».

LES OGSÅ: Slik er hun helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer