Det siste bildet av Diana

Her sitter Diana i bilen rett før dødskrasjen.

FRIGITT: Dette bildet skal ha blitt tatt like etter at prinsesse Diana og Dodi Al Fayed dro fra Ritz Hotell natt til 31. august 1997.  Foto: AP
FRIGITT: Dette bildet skal ha blitt tatt like etter at prinsesse Diana og Dodi Al Fayed dro fra Ritz Hotell natt til 31. august 1997. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dette bildet skal ha blitt tatt like etter at prinsesse Diana og Dodi Al Fayed dro fra Ritz Hotell natt til 31. august 1997.

På bildet ser man bakhodet til Diana i baksetet, mens hun stirrer ut av bakvinduet i bilen, mens Dodi lener seg framover i setet.

I forsetet ser man Dianas livvakt Trevor Rees-Jones til venstre med hevet hånd og sjåføren Henri Paul bak rattet.

Bildet er tatt av en av fotografene som den gang ble anklaget for å ha jaget Diana i døden, Sygma-fotograf Jaques Langevin.

Bildet ble beslaglagt av fransk politi dødsnatten, men er gjort tilgjengelig for offentligheten av Lord Scott Baker, som tirsdag startet sin granskning av prinsessens dødsfall. 

På andre bilder som ble frigitt tirsdag, ser man desperate redningsarbeidere som forsøker å redde prinsesse Diana og Dodi Al Fayed bare minutter etter den fatale krasjen i Alma tunnelen i Paris.

Under høringen som startet tirsdag, kom det ifølge The Sun, også fram at en butler hadde sett Dodi stryke Diana på magen, før han satte seg ned på et kne foran henne. Ifølge vitnet hvisket hun "ja", mens hun stirret på sin venstre hånd.

I høringen ble et derfor spekulert i om Diana hadde akseptert et frieri fra Dodi og at hun var gravid. Scott Baker fortalte også om konspirasjonsteoriene om at MI6-agenter skulle ha tatt livet av prinsessen, etter ordre fra prins Philip. Han balanserte imidlertid det hele ved å spørre om prinsessen rett og slett ble offer for en ulykke.

En jury bestående av seks kvinner og fem menn skal de neste seks månedene glemme alt de så langt har hørt om Dianas dødsfall for ti år siden, og finne fram til sannheten.

- Dette er ikke stedet for å dele ut skyld. Dette er en granskning og ikke en kriminalsak. Det er ikke noe aktorat, ikke noen forsvarere, bare en søken etter sannheten, sa Lord Scott Baker i sin formaning til juryen.

Blant personene på vitnelisten er Dodi Al Fayeds tidligere butler Rene Delorm, som var den som påstod at han så Dodi fri til Diana. Men retten vil også få høre Dianas søster Sarah McCorquodale (52), som snakket med Diana to dager før ulykken, og som hevder forholdet var på bristepunktet. Dianas venn Annabella Goldsmith kommer til å fortelle om at Diana skal ha sagt til henne at: "Jeg trenger et giftermål, som jeg trenger et utslett i ansiktet".

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer