FYLLER TO ÅR: Tirsdag fyller den britiske prinsessen to år, og i den forbindelse delte den britiske kongefamilien et helt nytt bilde av den lille sjarmøren. Foto: NTB Scanpix
FYLLER TO ÅR: Tirsdag fyller den britiske prinsessen to år, og i den forbindelse delte den britiske kongefamilien et helt nytt bilde av den lille sjarmøren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Britiske kongefamilien:

Det nye bildet av prinsesse Charlotte (2) sjarmerer folk i senk

Delte nytt bilde av prinsesse Charlotte (2). Én detalj vekker oppsikt.

Tirsdag fyller prinsesse Charlotte to år, og i den anledning har den britiske kongefamilien delt et helt nytt bilde av den lille prinsessen.

Bildet ble delt mandag formiddag, norsk tid, på Kensington Palace sin egen Twitter-konto.

«Hertugen og hertuginnen er glade for å dele et nytt bilde av prinsesse Charlotte for å markere hennes andre bursdag i morgen», skriver de i innlegget på Twitter.

Ifølge Telegraph er bildet tatt av hertuginnen selv hjemme i Norfolk i England i april tidligere i år.

Det nye bildet av prinsessen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier, med tonnevis av kommentarer og liker-klikk.

Selv takker familien folket for all oppmerksomheten:

«Deres Kongelige Høyheter vil gjerne takke alle for de flotte meldingene de har mottatt, og håper at alle liker dette bildet av prinsesse Charlotte like mye som de gjør», kommenterer de under bildet.

- Vil nok skape mote

Blant kommentarene på bildet av den lille prinsessen, er det den gule strikkejakken som får mye oppmerksomhet. Og det kan TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forstå:

- Et bedårende lite sjarmtroll fotografert av mamma Kate. En liten prinsesse i gul hjemmestrikket jakke, som nok vil skape mote, sier Totland til Dagbladet.

Han påpeker samtidig at det finnes likheter mellom den lille prinsessa og andre familiemedlemmer av den britiske kongefamilien.

- Lille Charlotte er svært lik storebror George, men med det mørke håret minner hun meg faktisk om oldemor Elizabeth som liten, sier han.

Ikke uvanlig

Det er ikke første gang hertuginne Kate og prins William har delt bilder av familien i sosiale medier, og ifølge Totland er dette blitt svært vanlig, og noe som også de nordiske kongefamiliene ofte gjør.

- Et moderne kongehus er på mange måter et massemedium i seg selv - som foretrekker å kommunisere med folk direkte. Og de yngre kongelige er barn av sin tid, som gjerne deler nye bilder av barna og lignende på sosiale medier, sier kongehuseksperten og legger til:

- Dette har vi sett i alle de nordiske kongehusene, og kongehusene ellers i Europa. William og Kate har også tidligere gjort dette, og nå gjør de det igjen med morgendagens bursdagsbarn - og sørger for at det allerede pryder nettsider over hele verden.

- Blir nok feiret som barnebursdager flest

Hvordan den lille bristiske prinsessen skal feire bursdagen sin i morgen, er fremdeles ukjent. Men ifølge Totland er kongelige barnebursdager som barnebursdager flest.

- Bursdagen i morgen blir nok feiret som barnebursdager flest - med den nærmeste familie. Men vi får jo alle snart se den lille prinsessen «live» igjen. 20. mai skal hun jo være brudepike når tante Pippa gifter seg, sier kongehuseksperten.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEN: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna, Charlotte og George, på skiferie i de franske alpene i fjor. Foto: NTB Scanpix.
FAMILIEN: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna, Charlotte og George, på skiferie i de franske alpene i fjor. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Det er ensomt til tider

Hertuginne Kate og prins William, som giftet seg i 2011, har i tillegg til datteren, Charlotte, også sønnen George på tre år.

Det er sjeldent at Kate åpner seg om det kongelige familielivet, men i det siste har hertuginnen stadig åpnet opp om morsrollen.

INSPIRERER: Kate inspirerte mange kvinner med sin introduksjonstale i London i mars. Foto: Rex / NTB Scanpix
INSPIRERER: Kate inspirerte mange kvinner med sin introduksjonstale i London i mars. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer

Det var under åpningen av dokumentarfilmserien «Out of the Blue», som dykker ned i den psykiske helsen til nybakte foreldre, i London i mars at hertuginnen overrasket publikum om sine egne erfaringer som mor.

35-åringen var til stede for å introdusere den nye dokumentarserien, og under talen la hun ikke skjul på at morsrollen kan være krevende - selv for henne.

- Først og fremt er det å bli mor en virkelig givende og flott opplevelse, men til tider har det også vært en stor utfordring, selv for meg som får god støtte fra familien, som mange andre mødre ikke får, fortalte hun.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Hertuginnen har i mange år engasjert seg i mental helse. Her sammen med andre mødre i forbindelse med den nye dokumentaren. Foto: Rex / NTB Scanpix
ENGASJERT: Hertuginnen har i mange år engasjert seg i mental helse. Her sammen med andre mødre i forbindelse med den nye dokumentaren. Foto: Rex / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge britiske medier åpnet hertuginnen introduksjonen med å si at det ikke finnes noen håndbok for hvordan man oppdrar barn. Hun fortalte blant annet at det er noe man må finne ut av selv, og gjøre det beste man kan for å ta vare på familien sin.

- For mange mødre, inkludert meg selv, kan dette til tider føre til en følelse av uvitenhet og at man mister selvtilliten. Dessverre kan slike følelser gå utover noen mødres mentale helse, sa hun åpenhjertig den gangen.

Da hertuginnen deltok på åpningen av en ny skole i april fortalte hun nok en gang om mammatilværelsen. Denne gangen åpenhjertig om at hun, i likhet med mange andre, tidvis har kjent seg ensom.

- Det er ensomt til tider, og man føler seg ganske isolert. Samtidig er det så mange andre mødre der ute som går gjennom akkurat det samme som en selv gjør, fortalte hertuginnen under åpningen av den nye skolen, hvor hun møtte på to yngre kvinenr som jobber med utvikling av en ny app.

Saken fortsetter under bildet.

VIL HJELPE: Hertigunne Kate, prins William og prins Harry har vist stor interesse for mental helse, og sammen fronter trioen «Heads Together»-kampanjen. Foto: NTB Scanpix
VIL HJELPE: Hertigunne Kate, prins William og prins Harry har vist stor interesse for mental helse, og sammen fronter trioen «Heads Together»-kampanjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Washingtin Post skal appen fungere som en slags møteplass for unge mødre, der man kan dele sine erfaringer, tanker og eventuelle bekymringer med hverandre.

Og denne ideen så det ut til at hertuginnen likte svært godt, og roste app-utviklerne for å sette fokus på hvor viktig det er å søke hjelp i tide.

- Det handler om å være modig, slik dere tydeligvis er, i tillegg til å nå ut til dem rundt seg, sa hun i følge nettsiden.

Hertuginnen deltok på åpningen sammen med ektemannen, prins William, og svogeren, prins Harry (32). Trioen har den siste tida fått mye oppmerksomhet for å rette søkelyset på temaet mental helse i «Heads Together»-kampanjen.

LES OGSÅ: Her får Märtha sex-bok i gave