Kronprinsfamilien i Danmark:

Det kongelige jule­bildet vekker oppsikt

Den danske kronprinsfamiliens ferske bilde får utlandet til å undre.

NYTT BILDE: PÅ det ferske bildet ser hverken hestene eller de to eldste barna i kameraet, noe People er raske med å kommentere. Foto: Det danske kongehus
NYTT BILDE: PÅ det ferske bildet ser hverken hestene eller de to eldste barna i kameraet, noe People er raske med å kommentere. Foto: Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Til og med de kongelige sliter med å få et perfekt bilde til julekortet». Det er overskriften hos People lørdag, etter at det danske kongehuset har offentliggjort et bilde av en samlet kronprinsfamilie på sine nettsider.

Bildet, som er tatt bak det danske slottet Christiansborg i København, viser kronprins Frederik (51) og kronprinsesse Mary (47) sammen med sine fire barn, prinsesse Isabella (12), prins Christian (14) og tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (8).

På det ferske bildet er familien avbildet i stallen, sammen med to hester, foran et julepyntet tre. Men det er ikke motivet som vekker oppsikt.

Ser en annen vei

Mange av oss vil kjenne seg igjen i ønsket om et idyllisk familiebilde når det nærmer seg jul. Men det er oftere lettere sagt enn gjort. Og det er nettopp det magasinet People påpeker om den danske kronprinsfamiliens ferske julebilde.

Det er nemlig ikke bare hestene som ikke vil se i fotografens kamera. Det gjør heller ikke prins Christian eller prinsesse Isabella.

I tillegg til familiebildet, har kronprinsfamilien også delt en sjarmerende video fra stallbesøket med sine følgere på Instagram.

Flytter til Sveits

Desemberbildene kan være de siste vi ser av den samlede familien i hjemlandet på en stund. I januar flytter nemlig de fire kronprinsbarna til Sveits i tre måneder, hvor de skal gå på kostskole. Det opplyste det danske kongehuset i en pressemelding i oktober.

Kronprinsessen vil primært være sammen med barna i Sveits under oppholdet, og vil derfor få færre offisielle plikter. Kronprins Frederik vil også tilbringe tid med familien i Sveits når programmet hans åpner for det, het det videre i pressemeldingen.

Når skoleoppholdet er over, vil alle kronprinsbarna fortsette skolegangen deres på deres nåværende skole, Tranegårdsskolen i Gentofte i Danmark.

- Med skoleoppholdet ønsker kronprinsparet å gi barna deres en mulighet for en felles opplevelse i et internasjonalt miljø, skriver kongehuset i pressemeldingen.

Luciahilsen

Det er ikke bare den danske kronprinsfamilien som har sendt en julehilsen til folket. Også Sveriges kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniels (46) delte fredag nye bilder av sine to barn, prinsesse Estelle (7) og prins Oscar (3). Det var i anledning Luciadagen.

BROR OG SØSTER: Prinsen og prinsessen smiler pent til kameraet - på selveste Luciadagen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
BROR OG SØSTER: Prinsen og prinsessen smiler pent til kameraet - på selveste Luciadagen. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset Vis mer

På to av bildene som er delt blant annet på Instagram, har de to sjarmtrollene fått på seg hver sine lyskranser. På bildene sitter de to hjerteknuserne på hver sin hest i stallen på det kongelige slott i Stockholm - med lyskranser festet til ridehjelmene sine.

LES OGSÅ: - Skader seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer