Prins Harry:

- Det kommer faktisk bare til å bli verre

Hertugparets valg tærer på dem, og eksperter mener «Megxit» kan virke mot sin hensikt.

<strong>TØFF TID:</strong> Prins Harrys gode venn, polospiller Nacho Figueras, forteller til ABC at prinsen har lidd den siste tiden. Foto: NTB Scanpix
TØFF TID: Prins Harrys gode venn, polospiller Nacho Figueras, forteller til ABC at prinsen har lidd den siste tiden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kongehuset er i stor endring om dagen, etter at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) like over nyttår kunngjorde at de ville trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i årene fremover.

I tiden etter kunngjøringen har det ikke manglet på medieoppslag om hertugparets valg, noe som tydelig tærer på dem. Det forteller prinsens nære venn, polospilleren Nacho Figueras (42) i et intervju med ABC.

- Jeg snakket med Harry for et par dager siden. Han har lidd mye av alt som har skjedd med ham. Han sliter med at folk dømmer ham, sier han.

Figueras legger til at prinsen ønsker å leve et så normalt liv som mulig, og understreker at det ikke er en konflikt med kongefamilien som har ført til ekteparets valg.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Beskytter familien sin

Den profesjonelle polospilleren mener «Megxit» er pressens skyld.

- Han beskytter familien sin. Han beskytter kona og barnet sitt. Han er sønn av en person som ble angrepet av pressen - det kan ingen benekte, og han vil ikke at det samme skal skje med hans familie.

Prins Harrys mor, prinsesse Diana, døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997 - med paparazziene på slep.

<strong>VENNER:</strong> Prins Harry og Nacho Figueras har spilt polo sammen i en årrekke. Figueras var også blant bryllupsgjestene da Harry og Meghan giftet seg i 2018. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Prins Harry og Nacho Figueras har spilt polo sammen i en årrekke. Figueras var også blant bryllupsgjestene da Harry og Meghan giftet seg i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske prinsen har også tidligere sagt at han ikke ønsker at fortida skal gjenta seg, med tanke på hva som skjedde med moren.

- Alt hun (prinsesse Diana, journ.anm.) gikk gjennom, alt som skjedde med henne, det er utrolig sårt hver dag. Og jeg er ikke paranoid, jeg bare ønsker ikke en gjentakelse av fortida, fortalte han i dokumentaren «Harry & Meghan: An African Journey» i fjor.

- Kommer til å bli verre

Men til tross for at Harry og Meghan ønsker å trekke seg tilbake fra offentligheten, er det flere som mener at dette valget vil gjøre dem enda mer utsatt for uønsket oppmerksomhet.

- Ideen om at de - ved å trekke seg tilbake fra kongefamilien - på en eller annen måte vil få mer kontroll over sitt eget privatliv, er idiotisk. Det vil ikke skje. Det kommer faktisk bare til å bli verre, sier tidligere redaktør i People Magazine, Larry Hackett, til ABC, og får medhold fra flere parter.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Hvert eneste øyeblikk i livene deres vil bli fulgt, sier kanalens utenriksreporter, James Longman.

Også den britiske forfatteren Anna Pasternak tror hertugparet vil få mye mer oppmerksomhet i tida som kommer, og at de vil slite med et økt press fra paparazzier - i likhet med den britiske prinsens avdøde mor.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Røper ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer