- Det har vært tøft

Svenskekongen bryter tausheten etter datterens separasjon.

- DET VAR LEIT: Kong Carl Gustaf synes det er trist at prinsesse Madeleine ikke kommer hjem til hans 64-årsdag som planlagt. Foto: All Over Press
- DET VAR LEIT: Kong Carl Gustaf synes det er trist at prinsesse Madeleine ikke kommer hjem til hans 64-årsdag som planlagt. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Kong Carl Gustaf (63) bryter nå tausheten etter prinsesse Madeleine og Jonas Bergströms separasjon.

Etter kjærlighetsbruddet ble Maddes besøk i USA forlenget - og ikke lenger avbrutt av kongens bursdag som planlagt. Egentlig skulle prinsessen komme hjem til Carl Gustafs 64-års fødselsdag, som feires i morgen ved borggården på slottet, men nå velger hun å bli i USA.

- Det er leit at Madeleine ikke kunne komme. Det har vært et tøft spørsmål som vi har hatt oppe mange, mange ganger, sier Carl Gustaf til svenske Aftonbladet.

Prinsessen skal være i den amerikanske storbyen New York i tre uker og jobbe med morens stiftelse «Childhood Foundation».

- Jeg synes det er en viktig sak. Vi følte at det var viktig at noen var der borte. Og dette passer til hennes interesser.

Disse uttalelsene gjorde kongen på et seminar for unge ledere i Sverige i går. Ved stiftelsen «Ungt Lederskap», delte han ut stipender til lovende unge mennesker.

- Det finnes mye styrke og kraft i våre ungdommer, sa kongen.


Bli fan av Seher.no på Facebook her.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Guttene står i kø for Madeleine