Kronprinsesse Mary:

- Det glapp for meg

Den danske kronprinsessen fikk tyn for håndhilsing etter offisielt besøk.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien. Hun skulle sammen med Verdens naturfond WWF slippe ut 50 piggrokker for første gang i dansk farvann.

Da uttalte hun seg også for første gang om svogeren, prins Joachim (51), sin helsetilstand.

Under besøket gjorde hun også noe som har fått flere til å sperre opp øynene. Den framtidige dronningen håndhilste nemlig på WWFs generalsekretær, Bo Øksnebjerg.

Det var danske BT som først omtalte saken.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

«Det glapp for meg»

I videoen av hendelsen ser man 48-åringen tre ut av en bil, før hun går rett bort og håndhilser på generalsekretæren. Hun tar seg deretter til håret. Så rekker hun hånden ut mot en kvinne, som svarer med å neie.

HÅNDHILSTE: Kronprinsesse Mary gikk på en coronasmell under sitt første offisielle oppdrag etter ferien. Her er hun fotografert i Paris i 2019. Foto: NTB scanpix
HÅNDHILSTE: Kronprinsesse Mary gikk på en coronasmell under sitt første offisielle oppdrag etter ferien. Her er hun fotografert i Paris i 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er altså samme anbefaling i Danmark som her til lands, at man skal holde avstand og begrense nærkontakt. Det er med andre ord ikke så overraskende at kronprinsessens blemme får oppmerksomhet.

Nå innrømmer hun glippen på Instagram. I et lengre innlegg har hun delt to bilder av seg selv med munnbind.

«Til lands, til vanns, og i lufta - vi skal venne oss til å bruke munnbind. Det er viktig at vi sammen følger helsemyndighetenes anbefalinger», åpner hun innlegget.

«I går var jeg i Grenaa på mitt første offisielle besøk etter sommerferien. Til vanns og i lufta gikk det fint, men til lands glapp det for meg, og jeg kom dessverre til å håndhilse. Det minte meg på hvor viktig det er at vi hjelper hverandre til å leve opp til anbefalingene. Pass på deg selv, og pass på hverandre», skriver hun videre.

I kommentarfeltet på Instagram får hun imidlertid mye støtte, og følgerne minner 48-åringen på at det selv for en kronprinsesse kan glippe.

- Uheldig

Det samme sa også historiker og kongehusekspert Michael Bregnsbo til BT torsdag. Han påpekte samtidig at kongehuset har ansvar for å gå foran i situasjoner som nettopp coronapandemien.

- Det er selvfølgelig uheldig, men det kanskje - selv for de kongelige. Men selvfølgelig skal de være et godt eksempel, sa han.

Kronprinsessen arvet vervet som president for den danske avdelingen av WWF etter sin avdøde svigerfar - prins Henrik. Det var han som i sin tid fikk grunnlagt den danske avdelingen.

- Vi har bare en klode, og vi skal passe godt på den og dyrene hvis våre etterkommere skal ha en trygg verden å vokse opp i, fortalte kronprinsessen da nyheten ble kjent.

LES OGSÅ: - Jeg vil faen ikke gå her

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer