Thomas Markle:

- Det gjør veldig vondt at hun har kuttet all kontakt

Hertuginnens far hevder at det britiske kongehuset bevisst har kuttet all kontakt mellom ham og datteren.

UT MOT KONGEHUSET: Thomas Markle har igjen kommet med kritiske kommentarer mot det britiske kongehuset. Foto: Splash News
UT MOT KONGEHUSET: Thomas Markle har igjen kommet med kritiske kommentarer mot det britiske kongehuset. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (36) har siden prinsebryllupet i mai måttet tåle at familien hennes til stadighet har uttalt seg om henne i pressen.

Spesielt er det halvsøsteren Samantha Grant (52) og faren Thomas Markle (74), som har stått for mange av sladderpressens overskrifter.

Senest i begynnelsen av juli uttalte sistnevnte at han fryktet at forholdet til datteren var over, og at han ikke hadde snakket med henne på lenge.

Nå har 74-åringen igjen gått til pressen, og denne gangen kritiserer han den britiske kongefamilien for å kutte all kommunikasjon mellom han og datteren.

GIFT: Etter bryllupet i mai har Meghan måttet tåle en rekke kommentarer fra familien sin i pressen. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Etter bryllupet i mai har Meghan måttet tåle en rekke kommentarer fra familien sin i pressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Markle har nemlig i et nytt intervju med The Mail sagt at han tidligere hadde et telefonnummer han kunne nå datteren på, men at dette ikke lenger fungerer.

- Det gjør veldig vondt at hun har kuttet all kontakt. Jeg pleide å ha et nummer jeg kunne nå henne på, men etter at jeg uttalte at kongehuset har endret datteren min, har de fryst meg ut, sier han.

- Jeg nekter å tie stille

Lørdag 4. august fyller hertuginnen år, og den pensjonerte filmfotografen kunne fortelle nettstedet at han ønsker å sende datteren et kort. Han tviler derimot på at kortet ville endt opp i Meghans hender.

- Kongehuset vil nok drukne det i vann i tre dager for å være sikre på at det ikke inneholder noen eksplosiver.

74-åringen har de siste månedene selv blitt utsatt for en hel del rykter, og det har i flere medier blitt hevdet at han aldri hadde noe hjerteinfarkt i forkant av bryllupet til datteren, noe han avkrefter i intervjuet.

Allikevel lurer han på om alt hadde blitt lettere hvis ting hadde gått galt da han lå på sykehuset den gangen.

- Kanskje det ville vært lettere for Meghan hvis jeg døde. Hun hadde fått så mye sympati, sier han og legger til:

- Jeg håper vi får til en forsoning. Jeg hadde hatet å dø uten å få snakket med Meghan igjen.

Saken fortsetter under bildet.

SAVNER DATTEREN: Thomas Markle er oppgitt over at han har mistet kontakten med datteren Meghan. Foto: NTB Scanpix
SAVNER DATTEREN: Thomas Markle er oppgitt over at han har mistet kontakten med datteren Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men til tross for at hertuginnens fars uttalelser angivelig har ført til at kongehuset har kuttet all kontakt, vil ikke 74-åringen slutte å uttale seg.

- Jeg nekter å tie stille. Meghan hadde aldri vært noe uten meg. Jeg gjorde henne til den hertuginnen hun er i dag.

Bryllupsdrama

Thomas Markle fikk tabloidblekket til å sprute i dagene før prinsebryllupet i Storbritannia tidligere i år.

Først kom sjokkbeskjeden om at 74-åringen, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte å trekke seg fra hele bryllupet.

Deretter ga 74-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

Årsaken til at han valgte å droppe Storbritannia-besøket ble først forklart med at han var lei seg og ikke ville gjøre datteren og sin kommende svigersønn flaue, etter at han nylig hadde stilt opp på flere paparazzi-bilder.

Senere kom det fram at 74-åringen også hadde hatt et hjerteinfarkt, og måtte bli værende i hjemlandet for en operasjon.

Saken fortsetter under videoen.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

I et intervju med tv-programmet «Good Morning Britain» en måned etter bryllupet, gjengitt av blant andre Hello!, kunne Thomas Markle fortelle om øyeblikket da han måtte ta den første krisetelefonen til sin gifteklare datter.

- De ble skuffa (da han fortalte at måtte utebli fra bryllupet, journ.anm.). Meghan gråt, og jeg kan huske at begge sa: «Ta vare på deg selv, vi er bekymret for deg».

LES OGSÅ: Blåste vekk en million på tre dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer