Thomas Markle:

- Det gjør veldig vondt at hun har kuttet all kontakt

Hertuginnens far hevder at det britiske kongehuset bevisst har kuttet all kontakt mellom ham og datteren.

UT MOT KONGEHUSET: Thomas Markle har igjen kommet med kritiske kommentarer mot det britiske kongehuset. Foto: Splash News
UT MOT KONGEHUSET: Thomas Markle har igjen kommet med kritiske kommentarer mot det britiske kongehuset. Foto: Splash News Vis mer

Hertuginne Meghan (36) har siden prinsebryllupet i mai måttet tåle at familien hennes til stadighet har uttalt seg om henne i pressen.

Spesielt er det halvsøsteren Samantha Grant (52) og faren Thomas Markle (74), som har stått for mange av sladderpressens overskrifter.

Senest i begynnelsen av juli uttalte sistnevnte at han fryktet at forholdet til datteren var over, og at han ikke hadde snakket med henne på lenge.

Nå har 74-åringen igjen gått til pressen, og denne gangen kritiserer han den britiske kongefamilien for å kutte all kommunikasjon mellom han og datteren.

GIFT: Etter bryllupet i mai har Meghan måttet tåle en rekke kommentarer fra familien sin i pressen. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Etter bryllupet i mai har Meghan måttet tåle en rekke kommentarer fra familien sin i pressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Markle har nemlig i et nytt intervju med The Mail sagt at han tidligere hadde et telefonnummer han kunne nå datteren på, men at dette ikke lenger fungerer.

- Det gjør veldig vondt at hun har kuttet all kontakt. Jeg pleide å ha et nummer jeg kunne nå henne på, men etter at jeg uttalte at kongehuset har endret datteren min, har de fryst meg ut, sier han.

- Jeg nekter å tie stille

Lørdag 4. august fyller hertuginnen år, og den pensjonerte filmfotografen kunne fortelle nettstedet at han ønsker å sende datteren et kort. Han tviler derimot på at kortet ville endt opp i Meghans hender.

- Kongehuset vil nok drukne det i vann i tre dager for å være sikre på at det ikke inneholder noen eksplosiver.

74-åringen har de siste månedene selv blitt utsatt for en hel del rykter, og det har i flere medier blitt hevdet at han aldri hadde noe hjerteinfarkt i forkant av bryllupet til datteren, noe han avkrefter i intervjuet.

Allikevel lurer han på om alt hadde blitt lettere hvis ting hadde gått galt da han lå på sykehuset den gangen.

- Kanskje det ville vært lettere for Meghan hvis jeg døde. Hun hadde fått så mye sympati, sier han og legger til:

- Jeg håper vi får til en forsoning. Jeg hadde hatet å dø uten å få snakket med Meghan igjen.

Saken fortsetter under bildet.

SAVNER DATTEREN: Thomas Markle er oppgitt over at han har mistet kontakten med datteren Meghan. Foto: NTB Scanpix
SAVNER DATTEREN: Thomas Markle er oppgitt over at han har mistet kontakten med datteren Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men til tross for at hertuginnens fars uttalelser angivelig har ført til at kongehuset har kuttet all kontakt, vil ikke 74-åringen slutte å uttale seg.

- Jeg nekter å tie stille. Meghan hadde aldri vært noe uten meg. Jeg gjorde henne til den hertuginnen hun er i dag.

Bryllupsdrama

Thomas Markle fikk tabloidblekket til å sprute i dagene før prinsebryllupet i Storbritannia tidligere i år.

Først kom sjokkbeskjeden om at 74-åringen, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte å trekke seg fra hele bryllupet.

Deretter ga 74-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

Årsaken til at han valgte å droppe Storbritannia-besøket ble først forklart med at han var lei seg og ikke ville gjøre datteren og sin kommende svigersønn flaue, etter at han nylig hadde stilt opp på flere paparazzi-bilder.

Senere kom det fram at 74-åringen også hadde hatt et hjerteinfarkt, og måtte bli værende i hjemlandet for en operasjon.

Saken fortsetter under videoen.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

I et intervju med tv-programmet «Good Morning Britain» en måned etter bryllupet, gjengitt av blant andre Hello!, kunne Thomas Markle fortelle om øyeblikket da han måtte ta den første krisetelefonen til sin gifteklare datter.

- De ble skuffa (da han fortalte at måtte utebli fra bryllupet, journ.anm.). Meghan gråt, og jeg kan huske at begge sa: «Ta vare på deg selv, vi er bekymret for deg».

LES OGSÅ: Blåste vekk en million på tre dager