- Det gikk tyngre i år enn i fjor

Kronprins Haakon vant «den kongelige skiduellen» under Birkebeinerrennet.

I MÅL: Kronprins Haakon fortalte at årets Birkebeinerrenn var tyngre enn fjorårets.  Foto: Geir Olsen/Birken
I MÅL: Kronprins Haakon fortalte at årets Birkebeinerrenn var tyngre enn fjorårets. Foto: Geir Olsen/Birken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (42) er nå i mål etter å ha fullført Birkebeinerrennet lørdag. Den norske tronarvingen gikk i mål rundt kvart på ett.

Han gikk i mål på 04.10.10. Haakon klarte dermed ikke makstiden i år, og får derfor ikke merket slik han fikk i fjor.

Den norske kronprinsen var ikke den eneste kongelige som deltok i årets renn. Danske kronprins Frederik (47) var også i løypa. Hans tid ble 05.05.05.

Det var knyttet spenning til hvem som ville vinne «den kongelige duellen», og det var altså Haakon som stakk av med den seieren.

- Det var mye tyngre i år enn i fjor, sa Haakon til Se og Hør.

I fjor gikk kronprins Haakon Birbeinerrennet for første gang, og ble nummer 440 i klassen 40-44 år. 

- Jeg er «underdogen» her, sa kronprins Frederik til Se og Hør før konkurransestart.

KONKURRERER: Lørdag konkurrerer kronprins Haakon Magnus og kronprins Frederik av Danmark under det norske Birkebeinerrennet. Her er de to vennene fotografert før konkurransestart.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KONKURRERER: Lørdag konkurrerer kronprins Haakon Magnus og kronprins Frederik av Danmark under det norske Birkebeinerrennet. Her er de to vennene fotografert før konkurransestart. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Haakon var imponert over sin Frederiks innsats.

- Han er jo sprekere enn meg egentlig og slår meg i alt. Det er kjempeimponerende at han stiller opp her og går på langrenn, sa kronprinsen om dansken som blant annet har fått Vasaloppet i Sverige.

- Jeg har ikke gått Vasa, det skal være flatere, men det er mye lenger. Han er kanskje best etter fem mil, undret kronprinsen.

Frederik dro rett hjem til Danmark for å feire påske med familien etter skirennet.

Om kronprins Haakons innsats står det følgende på Birkens egen hjemmeside:

- Kronprins Haakon Magnus er drøye 22 minutter bak sin tid på Sjusjøen i fjor. Han er over ti minutter bak merketiden, men imponerer igjen på tungt føre. De som startet først har hatt en stor fordel i dag. Kronprins Frederik var over syv minutter etter Haakon Magnus på Skramstadsetra. På Kvarstad passerte han på 2:35:51 mot Haakon Magnus sine 2:13:53.

Kronprins Haakon Magnus er drøye 22 minutter bak sin tid på Sjusjøen i fjor. Han er over ti minutter bak merketiden, men imponerer igjen på tungt føre. De som startet først har hatt en stor fordel i dag.

Kronprins Frederik var over syv minutter etter Haakon Magnus på Skramstadsetra. På Kvarstad passerte han på 2:35:51 mot Haakon Magnus sine 2:13:53.

- See more at: http://www.birkebeiner.no/no/Nyhetsartikler/Haakon-magnus-har-passert-Kvarstad/#sthash.GCJGCh4m.dpuf

Saken fortsetter under bildet.

PÅ´N IGJEN: Kronprins Haakon gikk Birken for første gang i fjor, og i år stiller han igjen.  Foto: NTB scanpix
PÅ´N IGJEN: Kronprins Haakon gikk Birken for første gang i fjor, og i år stiller han igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Stort med to kongelige

Selv om det er første gang kronprins Frederik stiller i Birken, har han gått Vasaloppet i Sverige hele fire ganger. 

I fjor gikk han på 6.54.10 under vanskelige forhold. Da uttalte han seg til SVT om at det var som å gå på vannski, men at han var fornøyd med egen innsats. 

CELEBER DELTAGER: Også Kate Middletons søster Pippa er med i rennet.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
CELEBER DELTAGER: Også Kate Middletons søster Pippa er med i rennet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Daglig leder for Birken, Jo Gunnar Ellevold, uttalte fredag til VG at han synes det er stort at to kongelige stiller i skirennet i år. 

– Birken er et turrenn for bredden, men det er klart at det er ekstra stas at to fremtidige statsoverhoder som kronprins Haakon og kronprins Frederik stiller til start. Det er veldig positivt, det er mange som ser opp til dem – og det er av stor betydning at de finner det interessant å delta i Birken, sa Ellevold til VG.

Saken fortsetter under bildet.

UNGE SKIGÅERE: Det blir ikke første gang Haakon og Frederik står på ski sammen. Her er den norske kronprinsfamilien på vinterferie i Gausdal med Danmarks dronning Margrethe og prinsene i 1979. Fra venstre: Märtha Louise, Haakon Magnus danske prins Joachim og kronprins Frederik.  Foto: NTB scanpix
UNGE SKIGÅERE: Det blir ikke første gang Haakon og Frederik står på ski sammen. Her er den norske kronprinsfamilien på vinterferie i Gausdal med Danmarks dronning Margrethe og prinsene i 1979. Fra venstre: Märtha Louise, Haakon Magnus danske prins Joachim og kronprins Frederik. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Kates (34) søster Pippa Middleton (32) skal også teste styrken på ski fra Rena til Lillehammer lørdag.

- Vi er stolt av at de velger å delta hos oss. De vil bli behandlet som alle andre, men vi prøver jo å ta godt vare på dem som er med hos osssier informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birken til Aftenposten. 

Tidligere har prins Williams (33) sporty svigerinne også deltatt i Vasaloppet i Sverige, og Pippa har dessuten delt kostholds- og treningsråd i en egen magasinspalte.

Saken fortsetter under bildet.

SKIGLAD: Pippa Middleton har tidligere gått Vasaloppet, men for første gang i år stiller hun i Birken.  Foto: Afp
SKIGLAD: Pippa Middleton har tidligere gått Vasaloppet, men for første gang i år stiller hun i Birken. Foto: Afp Vis mer

Da kronprins Haakon stilte i Birken i fjor, var kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja og prins Sverre Magnus på plass for å heie på 42-åringen.

Da Mette-Marit fikk spørsmål om Haakons innsats i Birkebeineren smilte hun svært bredt:

- Vi har vært en veldig stolt familie i dag!

Mette-Marit twitret også et bilde av seg selv og Sverre Magnus med teksten: Hurra for verdens beste pappa!

LES OGSÅ: Kongeparet dro til fjells

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer