<strong>PÅ BESØK:</strong> Familien er lørdag samlet hos prins Henrik på Rigshospitalet i København. Foto: NTB Scanpix
PÅ BESØK: Familien er lørdag samlet hos prins Henrik på Rigshospitalet i København. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Henrik:

- Det går mot slutten for prins Henrik

Hele den danske kongefamilien er samlet ved prins Henriks side lørdag.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Fredag ble det kjent at tilstanden til prins Henrik (83) er alvorlig forverret etter at han i slutten av januar ble innlagt på sykehus.

Dronning Margrethe og prins Henriks sønn, kronprins Frederik, valgte å avbryte sitt opphold i Sør-Korea i forbindelse med OL, for å dra tilbake til Danmark.

Ifølge Ekstra Bladet har nå hele den danske kongefamilien ankommet Rigshospitalet i København for å være med 83-åringen.

Det inkluderer blant andre dronningen, kronprinsparet, prins Joachim, prinsesse Marie samt alle prins Henrik sine barnebarn.

De skal ha ankommet sykehuset like etter klokken 15.00 lørdag, skriver avisa. Dette er første gang hele kongefamilien blir sett sammen i forbindelse med prins Henriks sykehusinnleggelse.

Ekstra Bladet har snakket med prinsens lillebror, Étienne de Monpezat, som forteller at deres søster, Catherine, er på vei fra Frankrike til Danmark for å besøke broren.

Han forteller også til BT at han selv ikke har reist til Danmark ennå.

- Jeg venter på siste nytt. Jeg vet at broren min ikke har det godt. Det ser ut til å være et spørsmål om uker, sier han til avisa.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>HOS EKTEMANNEN:</strong> Fredag ettermiddag tilbragte dronningen en times tid hos sin mann på sykehuset. Foto: NTB Scanpix
HOS EKTEMANNEN: Fredag ettermiddag tilbragte dronningen en times tid hos sin mann på sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blitt felt mange tårer i dag

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng forteller at det er snakk om tid når det kommer til prins Henrik.

- Det går mot slutten for prins Henrik. Ettersom kronprins Frederik valgte å dra hjem bare timer før åpningsseremonien i OL er det nok bare snakk om kort tid igjen, sier Stavseng.

- Han har slitt med sviktende helse de siste åra. I dag er hele familien samlet på Rigshospitalet, og det betyr nok at de tar et siste farvel med prinsen, legger han til.

Stavseng legger ikke skjul på at familien er viktig for den danske kongefamilien.

- Prins Henrik er svært glad i sine åtte barnebarn, og det har nok blitt felt mange tårer i dag, sier kongehusekspert Stavseng.

Allerede fredag var dronningen og prins Joachim, sammen med hans to eldste sønner, prins Nikolaj og prins Felix på besøk hos Henrik.

Ifølge danske medier skal det fredag ha vært stabilt hos prins Henrik, da både kona, sønnen og barnebarna tilbrakte en knapp time ved hans side.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>FAMILIEKJÆR:</strong> Prins Henrik sammen med store deler av den danske kongefamilien i 2015. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEKJÆR: Prins Henrik sammen med store deler av den danske kongefamilien i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ved godt mot

I slutten av januar ble det nemlig kjent at prins Henrik hadde blitt lagt inn på sykehus, grunnet lungeinfeksjon.

Under samme opphold ble det klart at legene hadde funnet en godartet svulst i hans venstre lunge

​ - Han er selvfølgelig svak, men i det store og det hele er humøret bra, uttalte prins Joachim tirsdag.

83-åringen, som i fjor ble diagnostisert med sykdommen demens, ​har som følge av sin helsetilstand trappet ytterligere ned på sine kongelige opptredener og oppgaver det siste året.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>INNLAGT:</strong> På Rigshospitalet i København ligger prinsen innlagt. Fredag ble det kjent at tilstanden er er alvorlig forverret. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT: På Rigshospitalet i København ligger prinsen innlagt. Fredag ble det kjent at tilstanden er er alvorlig forverret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer ble prins Henrik innlagt på sykehus på Universitetshospitalet i Århus. Årsaken var en infeksjon i beinet som han fikk behandling for.

Da nyheten om prins Henriks demenssykdom ble offentlig kjent i sommer, ble saken omtalt bredt i Skandinavia, så vel som i internasjonale medier.

​ I forkant av diagnosen kom den danske prinsen med flere kontroversielle utsagn om hans kone dronning Margrethe og sin egen familie, og overrasket ved å blant annet fortelle at han ikke ville gravlegges ved siden av dronningen. ​

Det danske folk vendte prinsen ryggen som følge av alle uttalelsene han liret av seg, men fikk raskt et annet syn på ham da sykdommen ble kjent.

LES OGSÅ: Vanessa Rudjord åpner seg om tapet av to av sine nærmeste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer