Pippa Middleton:

- Det føles ukomfortabelt

Hertuginnens lillesøster snakker ut om svangerskapets siste fase.

SISTE INNSPURT: Pippas fødsel er rett rundt hjørnet, og det å gå høygravid opplever hun som ukomfortabelt. Her avbildet med ektemannen. Foto: NTB Scanpix
SISTE INNSPURT: Pippas fødsel er rett rundt hjørnet, og det å gå høygravid opplever hun som ukomfortabelt. Her avbildet med ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni bekreftet Pippa Middleton (35) at hun gikk gravid med sitt første barn, etter flere måneder med spekulasjoner i internasjonal presse.

Bekreftelsen kom gjennom en spalte hun skrev for den britiske publikasjonen Waitrose Weekend, meldte People.

- Jeg var heldig som etter undersøkelsen i uke tolv ikke led av morgenkvalme. Det betød at jeg kan bære fram barnet som normalt, skrev hun i en spalte for den britiske publikasjonen Waitrose Weekend .

Pippa er nå i sitt tredje trimester, og fødselen nærmer seg med stormskritt. Det å gå høygravid synes 35-åringen er slitsomt, noe hun utdyper i en ny spalte for Waitrose Weekend.

- Den siste måneden nærmer seg, og magen vokser hver dag. Det å holde seg i aktivitet er kinkig, og både ryggen og korsryggen føles støl og ukomfortabel, skriver hun blant annet i spalten, ifølge magasinet Hello.

BLIR FORELDRE: Pippa giftet seg med James Matthews i fjor sommer. Snart blir de foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Pippa giftet seg med James Matthews i fjor sommer. Snart blir de foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pippa forteller også om hvordan kroppen har forandret seg den siste tiden, og hvordan det påvirker hverdagslivet.

- Nå som kroppen endrer seg og forbereder seg på fødsel, sover jeg ikke like godt - og «babyboblen» har sprukket. Realiteten har slått inn, noe som kanskje er kroppens måte å forberede meg på det som kommer.

Pippa, som er hertuginne Kate (36) sin lillesøster, har gjennom hele graviditeten holdt seg i aktivitet. Nå som det er vanskelig å gjennomføre enkelte treningsøkter, har hun gått over til mildere treningsformer.

AKTIV: Pippa har flere ganger gitt uttrykk for at hun vil opprettholde en aktiv livsstil under svangerskapet. Her er hun avbildet med sykkel i august. Foto: NTB Scanpix
AKTIV: Pippa har flere ganger gitt uttrykk for at hun vil opprettholde en aktiv livsstil under svangerskapet. Her er hun avbildet med sykkel i august. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Disse øktene har vist seg å hjelpe henne med de mentale forberedelsene til fødselen og livet med et lite barn i hus.

- Enkelte ting har hjulpet meg med å bli mer smidig og klar i hodet. Dette er ting som tøying, meditasjon og gåturer. Disse tre tingene håper jeg vil hjelpe meg i månedene og årene som kommer, også, skriver den høygravide 35-åringen.

NYGIFT: Pippa Middleton er gift med hedgefond-forvalteren James Matthews. Her kommer de ut av kirken på bryllupsdagen. Video: AP Vis mer Vis mer

Kritisert

Pippa har gjennom hele svangerskapet holdt seg i fysisk aktivitet, noe hun i september ble kritisert for av den britiske spaltisten Barbara Ellen.

I et innlegg hos The Guardian gikk spaltisten langt i å beskylde 35-åringen for å opprettholde en sykelig livsstil under sitt første svangerskap.

- Skjønner hun egentlig at hun er gravid? Mon tro om den yngste Middleton-søsteren hadde satt mer pris på svangerskapet om hun hadde gitt opp forsøket på å trene bort babymagen, freste spaltisten.

Bakgrunnen for den strenge tordentalen handlet ifølge Ellen selv om Pippas jevnlige beretninger fra svangerskapsperioden, satt på trykk i flere spalter hos ovennevnte publikasjon, Waitrose Weekend.

Allerede da Pippa avslørte graviditeten i juni, delte hun flere synspunkter rundt hvordan en best mulig kan kombinere trening og graviditet på publikasjonen.

Det var riktignok et annet svangerskapsinnlegg hos Waitrose Weekend som fikk den ovennevnte spaltisten til å se rødt.

Ifølge Daily Mail skrev Pippa blant annet at hun omfavnet ballett-inspirerte treningsformer for å unngå «dårlig holdning» og «pingvinaktig gange».

GLAD I SPORT: Pippa liker både å selv ta del i sportslige aktiviteter, samt å se på. Her er hun og broren James avbildet under Wimbledon-turneringen i sommer. Foto: NTB Scanpix
GLAD I SPORT: Pippa liker både å selv ta del i sportslige aktiviteter, samt å se på. Her er hun og broren James avbildet under Wimbledon-turneringen i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg forsøker bevisst å holde inn magen, litt som om jeg gir barnet en klem, for å støtte ryggen. Håper at jeg kan hoppe inn i mine gamle favorittbukser når babyen er født. I alle fall en eller annen gang, skrev Pippa.

I etterkant omtalte Ellen 35-åringens svangerskapsplan som «tragisk».

- Jeg vet ikke om hun er redd for å ødelegge gudinne-stempelet hun fikk etter rumpe-episoden i storesøsterens bryllup, med tanke på forandringene kroppen går gjennom. Graviditet handler riktignok ikke om å «fortsatt være like digg», eller «få sin smellvakre figur tilbake fortest mulig», skrev Ellen.

STJERNE OVER NATTEN: Pippa fikk mye oppmerksomhet under storesøsterens bryllup i 2011, grunnet denne tettsittende kjolen. Foto: NTB Scanpix
STJERNE OVER NATTEN: Pippa fikk mye oppmerksomhet under storesøsterens bryllup i 2011, grunnet denne tettsittende kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Episoden Ellen refererer til, er øyeblikket som gjorde Pippa til verdensstjerne over natten i 2011. Det var i bryllupet til prins William (36) og hertuginne Kate at brudens lillesøster sørget for å stikke av med store deler av oppmerksomheten, alt takket være en tettsittende kjole.

LES OGSÅ: - Nå dater hun igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer