Kronprinsesse Mette-Marit:

- Det er veldig tungt

Kronprinsesse Mette-Marit minnes Ari Behn i NRK-programmet «Året med kongefamilien».

MINNES ARI: I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sier kronprinsesse Mette-Marit at det er vanskelig å snakke om at Ari Behn er borte. Foto: Lise Åserud / NTB
MINNES ARI: I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sier kronprinsesse Mette-Marit at det er vanskelig å snakke om at Ari Behn er borte. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag var det ett år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Året har vært preget av stor sorg for den nærmeste familien, som mistet en kjær sønn og far.

På ettårsdagen for Behns bortgang delte prinsesse Märtha Louise (49) et rørende minneord til sin avdøde eksmann. I innlegget skrev hun blant annet at årets julefeiring ble svært annerledes fordi faren til de tre døtrene ikke lenger lever.

I det årlige NRK-programmet «Året med kongefamilien» ser kronprinsesse Mette-Marit (47) også tilbake på året uten sin tidligere svoger, Ari Behn.

Kronprinsessa har ikke sagt mye etter dødsfallet 25. desember i fjor. I intervjuet legger hun ikke skjul på at det er vanskelig å snakke om Behns bortgang.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om det fremdeles. Ari var jo et menneske jeg var veldig, veldig glad i, og alle var veldig glad i. Det at han slet sånn som han gjorde, og valgte å avslutte livet sitt. Det er veldig tungt, sier hun til NRK.

TØFT ÅR: 2020 har vært tøft på mange måter for kongefamilien. Her er kronprinsfamilien samlet til årets julefotografering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TØFT ÅR: 2020 har vært tøft på mange måter for kongefamilien. Her er kronprinsfamilien samlet til årets julefotografering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Stolt av jentene

Kronprinsessa trekker særlig fram de tre døtrene Maud Angelica (17), Leah Isadora (15) og Emma Tallulah (12) - som alle mistet sin kjære far. Førstnevnte holdt som kjent en sterk tale i farens bisettelse i Oslo domkirke 3. januar - der hun oppfordret folk som sliter, til å søke hjelp.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Jeg er først og fremst veldig stolt av jentene til Ari, og spesielt Maud som greide å holde denne nydelige talen i begravelsen. Men også resten av familien til Ari som valgte å være åpne om det, sier Mette-Marit.

Kronprinsessa har selv arbeidet med mental helse i mange år, og sier i programmet at hun tror familiens åpenhet har fått flere til å være åpne om sine utfordringer.

- Jeg tror folk fikk en følelse av at de måtte passe på folk som de visste slet, sier kronprinsesse Mette-Marit til NRK.

Ett år siden

Fredag var det som nevnt ett år siden Ari Behn gikk bort. Den tragiske nyheten etterlot et Norge i sjokk og sorg 25. desember 2019. Behn var kjent for sin kunst og sitt forfatterskap, men først og fremst ble han nok husket som eksmannen til prinsesse Märtha Louise.

Sent første juledag delte hun et innlegg på Instagram hvor hun skrev om den første jula uten Ari.

- Jeg vil bare ønske dere alle en god jul. Dette året har det vært en veldig annerledes høytidsfeiring fordi Ari, den elskede faren til mine tre jenter, ikke lenger er blant oss. Han valgte å forlate denne planeten i fjor på denne dagen, skrev prinsessa, og la til:

RØRENDE TALE: Ebba Rysst Heilmann, Ari Behns kjæreste fra 2016, hedret Behn da venner og familie samlet seg på Theatercaféen etter bisettelsen 3. januar. Vis mer

- Vi feiret livet hans i dag, vi gråt over tapet av ham og hvor mye vi savner ham. Det har vært en dag for kjærlighet til alt.

Märtha Louise kom også med en oppfordring til alle om å be om hjelp.

- Livet treffer oss alle. Vi kan ikke unngå det. Vi må møte det. Jeg strekker meg mot alle dere som sliter gjennom høytida. Vit at du er elsket. Vit at du trengs. Vit at du er verdt den hjelpen du kan få. Vær så snill og spør om hjelp. Vær så snill å uttrykk hvordan du har det. Du er elsket, avsluttet prinsessa.

LES OGSÅ: Dette gjør de nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer