Prins Edward:

- Det er vanskelig for alle

Dronning Elizabeths yngste sønn forteller om de tynnslitte familiebåndene.

INTERVJU: Prins Edward snakker om Meghan og Harry i nye intervjuer med BBC og CNN. Her er de samlet i juni 2018. Foto: David Hartley / REX / NTB
INTERVJU: Prins Edward snakker om Meghan og Harry i nye intervjuer med BBC og CNN. Her er de samlet i juni 2018. Foto: David Hartley / REX / NTB Vis mer
Publisert

I skandaleintervjuet med Oprah Winfrey (67) langet prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ut mot den britiske kongefamilien. Samtalen sendte sjokkbølger gjennom hele verden på grunn av de oppsiktsvekkende opplysningene som kom fram.

I samtalen tok de et knallhardt oppgjør med verdens mest konservative kongehus, og fortalte om rasistiske holdninger, mentale problemer og tynnslitte familiebånd - for å nevne noe.

Og forholdet til familien har ikke akkurat blitt bedre i kjølvannet av intervjuet, selv om prins Philips bortgang i april førte familien sammen igjen - i sorgen.

I dag 10. juni skulle dronning Elizabeths (95) ektemann ha fylt 100 år, og i den forbindelse har deres yngste sønn prins Edward (57) tatt en prat med CNN. I intervjuet snakket han blant annet om Meghan og Harrys valg om å trekke seg tilbake fra det kongelige livet i Storbritannia.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Veldig trist

Prins Edward beskriver situasjonen som har oppstått mellom nevøen og resten av familien som «veldig trist». Mediene har vært stappfulle av overskrifter om hertugparet etter at de i fjor trakk seg tilbake og flyttet til USA.

Oprah-intervjuet i begynnelsen av mars gjorde ikke akkurat oppmerksomheten mindre. Prinsen uttrykker forståelse for Harry og Meghan.

- Vi har alle vært der før, merkelig nok. Vi har alle opplevd overdreven overvåking og oppmerksomhet i våre liv. Og vi har alle håndtert det på litt forskjellige måter, men vi ønsker dem all mulig lykke. Det er virkelig en vanskelig beslutning, sier prins Edward til CNN.

NYTT INTERVJU: Her er prins Edward med Meghan og Harry i 2018. Foto: Shutterstock / REX / NTB
NYTT INTERVJU: Her er prins Edward med Meghan og Harry i 2018. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Han sier også at han håper at hertugparet er lykkelige, og forklarer at uenigheter oppstår i alle familier.

- Det er vanskelig for alle sammen, men det er sånn det er med familie, forteller monarkens yngste sønn.

57-åringen har også gjort et intervju med BBC. Han sier til den britiske kringkasteren at han synes det er trist at familiestriden har blitt så offentlig som den har.

- Du vet, det finnes mange typer problemer og omstendigheter der. Vi har alle vært der. Men jeg holder meg unna det. Det er det tryggeste stedet å være.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Navnebråk

I forrige uke fikk Meghan og Harry sitt andre barn, datteren Lilibet Diana. Lilibet er dronning Elizabeths private kallenavn, og det har derfor vekket oppsikt at hertugparet valgte dette navnet.

Onsdag hevdet BBC at hertugparet skal ha valgt navnet uten å spørre dronningen først. En kilde ved Buckingham Palace uttalte til BBC at hertugparet aldri spurte om tillatelse til å bruke navnet.

En talsperson for hertugparet var raskt ute med å si at Meghan og Harry aldri ville valgt nettopp dette navnet hvis dronningen ikke var støttende.

- Hertugen snakket med familien før kunngjøringen - faktisk var bestemoren den første i familien han ringte. I løpet av den samtalen delte han ønsket sitt om å kalle datteren Lilibet til hennes ære. Hadde ikke hun vært støttende, hadde de ikke brukt det navnet, sa talspersonen til The Telegraph.

LES OGSÅ: - En tøff avgjørelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer