- Det er min måte å vise en siste respekt

Statsministeren signerte prinsesse Ragnhilds kondolanseprotokoll.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Søndag sovnet prinsesse Ragnhild inn i sitt hjem i Rio de Janeiro i Brasil. Kong Haralds søster ble 82 år gammel. Tirsdag la slottet ut en kondolanseprotokoll som både diplomatiet og publikum kunne signere.

Statsminister Jens Stoltenberg kom halv ti gående fra sin bolig til Slottet for å vise prinsessen en siste hilsen. 

- Jeg skal inn å signere en kondolanseprotokollen for prinsesse Ragnhild og det er min måte å vise henne en siste respekt på, på vegne av regjeringen.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland mener prinsessen var historisk på flere måter. 

- Ragnhild er en historisk viktig person, selv om hun forsvant ut av kongefamilien for mange år siden. Hun er den eneste i kongefamilien som er født på slottet. Ragnhild var det første barn som ble født inn i familien etter at de kom til landet, og hun var den første prinsessen født i Norge på over 600 år. Hun ble enda mer historisk da hun som en av de første kongelige noensinne giftet seg med en norsk borger, forteller Totland. 

Prinsessen ble født 9. juli 1930 på Det kongelige slott i Oslo og var eldste barn til Kong Olav og Kronprinsesse Märtha. 

Regjeringen tilbød kongefamilien begravelse på statens regning, men de har takket nei til tilbudet. Det skal være prinsessen selv som ønsket å bli bisatt fra Slottskapellet og siden stedt til hvile ved Asker kirke. Kirken hun sognet til da hun vokste opp på Skaugum, og hvor hun giftet seg i 1953. 
 


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Tøff dag for Harald  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer