Kong Harald og dronning Sonja:

- Det er kulturkrasj

Kongeparet uttaler seg for første gang om Durek Verrett.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongeparet befinner seg for tida på en fylkestur i Møre og Romsdal. Der ble kong Harald (85) og dronning Sonja (85) konfrontert med Durek Verrett-kritikken. Verrett (47) er forlovet med prinsesse Märtha Louise (50).

Verrett har stått for flere omstridte uttalelser, blant annet rundt coronasykdom, men kongeparet har hittil ikke kommentert saken.

Verrett har blant annet sagt at han ble smittet av viruset under et besøk i Norge, men nektet å la seg behandle da han hevdet en medaljong gjorde ham frisk. Denne medaljongen selger han på sin egen nettside for over 2000 kroner, skriver NRK.

Da de møtte pressen tirsdag kveld ble kongen imidlertid konfrontert om Durek-dramaet.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

- Vi kommer til å snakke med ham. Det er kulturkollisjon vi merker nå, sier kongen på spørsmål fra NRK og NTB.

- Nå er jeg så heldig, eller uheldig, at jeg nettopp har vært syk selv. Og i -dette landet har vi et utmerket helsesystem, jeg kan bare si at det er veldig bra å ha et sånn helsesystem som vi har i Norge. Og selv Durek Verrett har nytt godt av vårt helsesystem, sier kong Harald videre til pressen, mens dronning Sonja legger til:

- Og har satt pris på det.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er til stede under møtet, og kan fortelle følgende:

- Kongen starter det hele med å si at de fortsatt prøver å bli bedre kjent med Durek, og dronningen la til at det er veldig ulikt i USA og i Norge, men at det er veldig tydelig at de er i en prosess hvor de prøver å finne ut hvordan de skal håndtere dette.

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Mange har undret seg på hva kongeparet synes om denne situasjonen og ventet på at de skulle uttale seg - og de var tydelig forberedt på å bli spurt om Durek i dag. Men det virker på mange måter som at de ønsker å forstå han best mulig og finne en god løsning.

LES OGSÅ: Ingrid Alexandras kjæreste på hemmelig besøk hos svigers

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer