GLEDER SEG: Både Kong Harald og dronning Sonja gleder seg til de kongelige bryllupene i Sverige til neste år.  Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
GLEDER SEG: Både Kong Harald og dronning Sonja gleder seg til de kongelige bryllupene i Sverige til neste år. Foto: Seher.no/Adéle C. BlystadVis mer

- Det er kjempehyggelig!

Kongen gleder seg til de svenske prinsessebryllupene til neste år...

SEHER.NO: Torsdag ettermiddag var det duket for høytidelige gjenåpningen av Oscarshall Slott på Bygdøy.

Og Kong Harald og dronning Sonja, som har disposisjonsrett over slottet, var naturlig nok æresgjester under arrangementet, hvor også Oslos ordfører Fabian Stang var tilstede.

Men det er ikke bare slottsåpninger kongeparet har å se frem til fremover.

Til neste år skal det holdes to kongelige bryllup i Sverige, når kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine gifter seg med sine utkårede Daniel Westling og Jonas Bergström.

- Det skal holdes to kongelige bryllup i Sverige neste år. Hva synes Kongen om det?

- Ja, det er kjempehyggelig, ikke noe annet enn det, humrer han til Seher.no, mens dronningen nikker smilende til.

Oscarshall har blitt fullstendig rehabilitert de siste fire årene. Både eksteriøret og interiøret på slottet fremstår nå i en fargeskala som ble gjenskapt med utgangspunkt i de originale fargene fra begynnelsen av 1850-årene.

Og både Kongen og dronningen virket svært fornøyde med resultatet, og innrømmet at de håper å få benyttet eiendommen oftere fremover.

- Jeg tror nok publikumsgjestene kommer til å bruke det mest, men vi håper selvfølgelig at vi kan få brukt det mer også. For eksempel til mottakelser, små konserter og ulike arrangementer, sa Kong Harald til det fremmøtte pressekorpset.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Snik-leste Kongens e-post