<strong>KONSENTRERT:</strong> Kronprinsesse Mette-Marit skryter veldig at det prestisjefylte kurset hun nettopp har fullført ved Harvard-universitetet i USA. Foto: YouTube/ Kronprinsparets hjemmeside
KONSENTRERT: Kronprinsesse Mette-Marit skryter veldig at det prestisjefylte kurset hun nettopp har fullført ved Harvard-universitetet i USA. Foto: YouTube/ Kronprinsparets hjemmeside Vis mer

- Det er godt at ingen kjenner meg igjen

Kronprinsesse Mette-Marit nøt friheten og kunnskapen på Harvard-kurs.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Norges kronprinsesse Mette-Marit (37) har siden høsten 2008 studert deltid ved Handelshøyskolen BI i Oslo, der hun blant annet har tatt kurs i teamledelse. Og nå har den studieglade kronprinsessen nettopp fullført et intenst kurs ved det prestisjetunge universitetet Harvard i den amerikanske delstaten Massachusetts. Det ifølge kronprinsparets hjemmeside.

På hjemmesiden kan man også se en liten videodokumentar fra Mette-Marits opphold ved Harvard, der hun tok et kurs i internasjonal ledelse og offentlig politikk. Som Se og Hør Weekend skriver fredag, har Mette-Marit vært i USA i nærmere tre uker.


I videoen ser man kronprinsessen sykle rundt på campus, delta i studiegruppe, beundre ekorn og handle mat sammen med andre kursdeltagere. Og nettopp denne friheten fant kronprinsessen spesielt deilig under Harvard-oppholdet.

- Her kan jeg leve helt fritt, det er ingen som kjenner meg igjen. Man reflekterer mye her, man tenker mye og får veldig god mulighet til å se seg selv litt utenfra. Det er godt for meg å ha den pausen kjenner jeg, jeg synes det er veldig deilig, forteller kronprinsessen åpenhjertig i videoen.

Allerede rundt klokken 7.15 hver morgen møtte kronprinsessen studiegruppen sin for å diskutere og samarbeide før dagens forelesninger, noe som var veldig nyttig.

- I den gruppa der så er jeg den eneste europeeren, og det er jo et fantastisk perspektiv. Jeg lærer så mye, spesielt det å få det «andre» blikket på min egen verden, som er bare utrolig verdifullt, sier Mette-Marit engasjert.

- Og det er jo veldig mange ting som jeg føler at jeg kan være åpen om i denne gruppa som jeg kanskje ikke kunne vært like åpen om til folk rundt meg hjemme, påpeker hun også i den lille dokumentaren.

Kronprinsessen har først og fremst sett på kurset som en mulighet til utvikling, blant annet til å utvikle seg selv som leder. Og når kameraet følger studiegruppen til Mette-Marit får man inntrykk av at kronprinsessen virkelig er med på å lede diskusjonen.

- Det er altså så flinke forelesere vi har, på alle forskjellige felt. Og det gjør jo at man blir utrolig inspirert, man fortsetter alltid diskusjonene på kveldene og på ettermiddagene, forteller kronprinsessen ivrig i videoen, som du kan se selv her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Kongeparet gikk i minus   Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer