Prins Gabriel:

- Det er galskap

Reagerer på bursdagsbildet til prinsen.

STOLTE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia får reaksjoner på sin bursdagshilsen til sønnen. Foto: Fredrik SANDBERG / TT News Agency / AFP / NTB
STOLTE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia får reaksjoner på sin bursdagshilsen til sønnen. Foto: Fredrik SANDBERG / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sine syv år som mann og kone har prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (37) rukket å bli foreldre til tre gutter.

Prins Alexander kom til verden i 2016, prins Gabriel året etter, mens sistemann prins Julian så dagens lys i mars i fjor.

Forrige uke fylte prins Gabriel fem år, og i den anledning delte de stolte foreldrene et nytt bilde av bursdagsbarnet på sosiale medier.

«I dag feirer vi vår fine og ydmyke Gabriel på 5-årsdagen», skrev prinseparet til innlegget av bursdagsbarnet.

Teksten til bildet falt imidlertid ikke helt i smak for de svenske programlederne Fredrik Wikingsson (49) og Filip Hammar (47).

Merkelig beskrivelse

Duoen hang seg nemlig opp i ordet «ydmyke». I podkasten deres «Filip & Fredriks podkast» kommer det frem at de synes det er en merkelig måte å beskrive et barn på.

- Finnes det ydmyke femåringer? Jeg har aldri sett noen, sier Wikingsson i podkasten, gjengitt av Svensk Dam.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Han får støtte hos sin podkast-makker, som legger til at han da i så fall må være klar over sine privilegier - noe han trolig ikke er, grunnet sin unge alder.

Programlederne mener at den unge prinsen ikke har levd lenge nok til å kunne beskrives som ydmyk, da det er en egenskap prinsen selv ikke kan være bekjent med ennå.

Hammer forteller at det er rettferdig at prinsen må være ydmyk og takknemlig, men stiller spørsmål ved om det er noe man heller skriver til noen som er 15 år.

- Ja, eller 18? «Nå tråkker du ut i livet, du ydmyke, fine Gabriel». Men ikke når du er fem? Det er galskap, supplerer Wikingsson.

- Sjarmerende liten gutt

Den lille prinsen ble nettopp fem år, og det var altså 31. august 2017 at prins Gabriel ble født. Fødselen gikk fort, ifølge prins Carl Philip, som den gang takket sykehuspersonalet for å ha blitt tatt godt imot.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Vi er så glade. Han er kjempesøt, og virker som en sjarmerende liten gutt. Vi er veldig glade, uttalte han til pressen etter fødselen.

Tradisjon tro ble navnenyheten, og hvilken tittel familiemedlemmet skulle få, offentliggjort av bestefar, kong Carl Gustaf (76), foran den svenske regjeringen på Det kongelige Slott i Stockholm.

- Hans navn skal være Gabriel Carl Walther, fortalte svenskekongen måneden etter prinsens ankomst.

LES OGSÅ: Sjokkavsløring om Carl Gustaf

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer