- Det er et svært personlig valg

Hertugparet vil døpe prins George i kapellet der prinsesse Dianas likvake fant sted.

PERSONLIG VALG: Prins William, hertug av Cambridge, og hertuginne Catherine har valgt å døpe sønnen sin i samme kapell som prinsesse Dianas likvake ble holdt for 16 år siden. Dåpsdatoen - den 23. oktober - ble annonsert fredag. Foto: Stella Pictures
PERSONLIG VALG: Prins William, hertug av Cambridge, og hertuginne Catherine har valgt å døpe sønnen sin i samme kapell som prinsesse Dianas likvake ble holdt for 16 år siden. Dåpsdatoen - den 23. oktober - ble annonsert fredag. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag ble dåpsdagen til lille prins George (2 mnd.) annonsert av det britiske hertugparet.

Prins William (31) og hertuginne Kate (31) har gjort et svært personlig valg for dåpen, som skal finne sted 23. oktober, dagen etter at prinsen har fylt tre måneder.

Seremonien vil nemlig bli holdt i det kongelige kapellet på St. James's Palace, skriver The Telegraph.

Det er samme sted som prinsesse Dianas legeme lå i en uke før hun ble gravlagt høsten 1997.

Prins William og prins Harry besøkte kapellet for å ta en personlig avskjed med sin mor før den offentlige bisettelsen i Westminster Abbey.

Utradisjonelt

Både dronning Elizabeth (87), prins Charles (64) og prins William ble derimot døpt på Buckingham Palace, noe som også gjør hertugparets valg av dåpssted utradisjonelt,

- Dette var i stor grad et personlig valg, sier kilder nær det kongelige paret - som også vurderte andre kongelige kapeller, deriblant St. George's Chapel, hvor prins Harry ble døpt.

HYLLER DIANA: Gjennom hele ekteskapet har prins William gjennom flere symbolske handlinger vist at han tenker på sin avdøde mor, som aldri fikk oppleve ham som ektemann og far. Foto: Stella Pictures
HYLLER DIANA: Gjennom hele ekteskapet har prins William gjennom flere symbolske handlinger vist at han tenker på sin avdøde mor, som aldri fikk oppleve ham som ektemann og far. Foto: Stella Pictures Vis mer

Det er erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, som skal forrette dåpen, skriver The Telegraph.

- Det er et stort privilegium og en ære, og det vil utvilsomt bli en anledning for enorm glede og feiring. Jeg ser frem til å ønske ham velkommen inn i kirkens familie, sier erkebiskopen.

Alltid Diana i tankene

Prins Williams biograf, Penny Junor, tror valget av kapellet kan være prinsens måte å inkludere sin avdøde mor i seremonien.

- Gjennom hele ekteskapet hans har Diana i stor grad vært i bildet. Han gav hertuginnen morens forlovelsesring, de giftet seg der hun ble bisatt, og nå dette.

-Det er et gjenomgående tema, dét å understreke at Diana stadig er i tankene og hjertet hans, sier hun til avisen.

Hertugparets nære familie vil være til stede i dåpsseremonien. Valget av gudforeldre for prins George Alexander Louis, samt listen over de øvrige gjestene, vil bli offentliggjort nærmere dåpsdagen.

- De bare likte det. Det er et veldig intimt sted og har en fin atmosfære. De er kjent med de andre kapellene også, men det var dette som appellerte mest til dem, sier en annen kilde om kapellet.

LES OGSÅ: - Jeg har vært i et kroppsfengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer