Dronning Letizia og Sofia av Spania:

- Det er et spill for galleriet

Bare uker etter at de kranglet åpenlyst i kirken, smiler de til fotografene. Men spanjolene tror det hele er arrangert.

TIPSET PRESSEN?: Spanjolene tror ikke på den spanske kongefamilien der de vandret smilende rundt på fiskemarkedet med fotografen på slep, kort tid etter at dronning Letizia og svigermor Sofia skal ha hatt en heftig krangel . Foto: NTB Scanpix
TIPSET PRESSEN?: Spanjolene tror ikke på den spanske kongefamilien der de vandret smilende rundt på fiskemarkedet med fotografen på slep, kort tid etter at dronning Letizia og svigermor Sofia skal ha hatt en heftig krangel . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere i sommer ble dronning Letizia (45) og svigermor, tidligere dronning Sofia (79), filmet mens de brøt ut i håndgemeng inne i katedralen i Palma på Mallorca.

I Se og Hør kunne du se bildene av opptrinnet.

SJOKK OG VANTRO: Juan Carlos og Felipe ble vitner til at Letizia og dronning Sofia braket sammen inne i katedralen med barna mellom seg. Foto: NTB Scanpix
SJOKK OG VANTRO: Juan Carlos og Felipe ble vitner til at Letizia og dronning Sofia braket sammen inne i katedralen med barna mellom seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den spanske kongefamilien hadde vært samlet til høytidsgudstjeneste, og på vei ut la bestemor Sofia armene rundt sine to barnebarn og snudde seg mot fotografene.

Skjøv bort moren

Letizia forsøkte tilsynelatende å hindre Sofia i å ta rundt barna hennes, før eldstedatter Leonor skyver bort både moren og bestemorens hender.

LES MER: Ukens Se og Hør er i salg nå!
LES MER: Ukens Se og Hør er i salg nå! Vis mer

12-åringen syntes det hele var svært ubehagelig, og blikkene kong Felipe (50) og hans far Juan Carlos (80) sendte kunne heller ikke misforstås.

Opptrinnet ble filmet, og det tok ikke lang tid før bildene nådde nettaviser over hele Europa. Spanjolene ble sjokkert over det de fikk se, noe som har ført til en storm mot dronning Letizia.

Ikke bare mislikte de opptrinnet, mange reagerte også på at familien ikke engang kunne oppføre seg skikkelig inne i Guds hus.

Det spanske kongehuset har forsøkt å bortforklare det hele, og har sagt at det er «tatt ut av sin sammenheng», men det er ikke mange som har latt seg overbevise av denne forklaringen.

Må avtale møter

Dette er for øvrig ikke første gang det er bråk mellom Letizia og svigermor Sofia.

Etter at en bok basert på samtaler med eks-dronningen ble utgitt i 2008, skal forholdet mellom de to ha kjølnet betraktelig.

I boken kom Sofia med den ene påstanden etter den andre om barnebarna. Blant annet skal Letizias foreldre ha «fri tilgang» til barnebarna - mens Sofia angivelig må be om tillatelse flere dager i forveien.

ANSTRENGT FORHOLD?: Det har versert vonde rykter om stemningen innad i den spanske kongefamilien. Her er Letizia og svigermor Sofia fotografert sammen med Leonor og Sofia tidligere i år. Foto: NTB scanpix
ANSTRENGT FORHOLD?: Det har versert vonde rykter om stemningen innad i den spanske kongefamilien. Her er Letizia og svigermor Sofia fotografert sammen med Leonor og Sofia tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uventet støtte

Det var imidlertid ikke bare spanjolene som ristet på hodet over Letizias kraftige reaksjon i katedralen.

Gamledronningen fikk også full støtte fra Mette-Marits venninne, eks-kronprinsesse Marie-Chantal (49) av Hellas, som skrev en rekke tweets til støtte for Sofia:

«Ingen bestemor fortjener denne behandlingen! Wow, nå viser hun sitt sanne ansikt» skrev Marie-Chantal om Letizia. Hun avsluttet det hele med et harmonisk bilde av sin egen familie med den bitende teksten «Lykkelige besteforeldre! Familie betyr alt».

Tipset pressen

Letizia og Marie-Chantal er ikke bekjente bare i kraft av sine kongelige roller. Sistnevnte er nemlig gift med eks-kronprins Pavlos (50), som er kong Felipes fetter. De to damene er med andre ord giftet inn i samme familie.

I september fyller Marie-Chantal 50 år, og skal ha stor fest med kongelige fra hele Europa. Men Letizia har garantert ikke fått invitasjon.

Nylig ble for øvrig en pressefotograf tipset anonymt om at Letizia og Sofia skulle på handletur med barna.

Da fotografen kom frem, smilte de to kvinnene som aldri før, og alt så ut til å være idyll dem imellom.

Saken fortsetter under bildene.

HANDLET SAMMEN: Dronning Letizia, prinsesse Sofia, eks-dronning Sofia og kronprinsesse Leonor i fiskedisken på Mallorca. Foto: NTB Scanpix
HANDLET SAMMEN: Dronning Letizia, prinsesse Sofia, eks-dronning Sofia og kronprinsesse Leonor i fiskedisken på Mallorca. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GODE MINER TIL
SLETT SPILL?: Letizia, svigermor Sofia, kronprinsesse
Leonor og prinsesse
Sofia (t.h.) kom ut fra
fiskemarkedet med brede
smil. Nå spør spanjolene seg
om dette var en arrangert
sjarmoffensiv for å dekke
over familiekrangelen. Foto: NTB Scanpix
GODE MINER TIL SLETT SPILL?: Letizia, svigermor Sofia, kronprinsesse Leonor og prinsesse Sofia (t.h.) kom ut fra fiskemarkedet med brede smil. Nå spør spanjolene seg om dette var en arrangert sjarmoffensiv for å dekke over familiekrangelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men onde tunger mener turen var planlagt for at familien skal virke samlet utad.

For etter å ha vandret smilende rundt på fiskemarkedet med fotografen på slep, satte de seg i bilen og dro hjem - uten å ha kjøpt så mye som en reke.

LES OGSÅ: Nå snakker hun om «spy-dramaet»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer