- Det er en type massesjelesorg og det er show

Prest og psykiater Atle Roness mener prinsessen har gått over en grense.

KOMMUNISERER MED DE DØDE: Prinsesse Märtha Louise får mye tyn for å holde spirituelt show med det selvutnevnte amerikanske mediumet Lisa Williams. Her fra en opptreden på tysk TV i 2012. Foto: All Over Press
KOMMUNISERER MED DE DØDE: Prinsesse Märtha Louise får mye tyn for å holde spirituelt show med det selvutnevnte amerikanske mediumet Lisa Williams. Her fra en opptreden på tysk TV i 2012. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha Louise (42) og hennes «Engleskole»-makker Elisabeth Nordeng (46) har fått mye kritikk etter at de to søndag sto på scenen i Oslo, sammen med det kontroversielle britiske mediumet Lisa Willaims (41).

Til Vårt Land langer Notto Thelle (73), professor emeritus ved Det teologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo, ut mot prinsessen, Nordeng og Williams, og hevder at seansene trioen fremfører på scenen ikke har hold i virkeligheten:

I VINDEN: Nok en gang hagler kritikken mot prinsesse Märtha Louise og hennes makker Elisabeth Nordeng. Søndag sto de på scenen med det kontroversielle mediumet Lisa Williams. Foto: All Over Press
I VINDEN: Nok en gang hagler kritikken mot prinsesse Märtha Louise og hennes makker Elisabeth Nordeng. Søndag sto de på scenen med det kontroversielle mediumet Lisa Williams. Foto: All Over Press Vis mer

- Det er en type massesjelesorg og det er show. Jeg har selv vært til stede på en av hennes seanser sammen med prinsesse Märtha Louise, og tenkte at om hun virkelig kunne snakke med de døde, hvorfor var det da så upresist?

- Hvorfor må hun føle seg frem og så å si gjette seg virdere ut fra responsen til den hun snakker med? Det er en illusjon at man kan påkalle de døde op den måten.

- Folk får mene hva de vil

Til Dagbladet sa Elisabeth Nordeng og prinsesse Märtha Louise etter opptreden søndag at folk må få mene hva man vil:

- Vi kan ikke tilfredsstille alle. Alle tror ikke på dette. Men vi står for det som er sant for oss, og Lisa står for det som er sant for henne. Så må folk få lov til å mene det de vil.

- Jeg tenker akkurat det samme. Jeg vet hva jeg står for, og mener at jeg har rett til det, sa Märtha Louise til Dagbladet.

Prinsessen startet den såkalte «Engleskolen» Asarte Education med Elisabeth Nordeng i 2007, og har siden gitt ut bøkene «Møt din skytsengel», «Englenes hemmeligheter» og den engelske versjonen «The Spiritual Password».

Kongehuset har foreløpig ikke kommentert saken.

LES OGSÅ: Elisabeth og Märtha avslører at de ikke likte hverandre

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer