FÅR REFS: - Skal jeg være helt ærlig, mener jeg det er en skandale at den norske Dronningen deltar på en feiring av Knut Hamsun, sier stifteren av den Internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen, Baruch Tenembaum. Foto: AP
FÅR REFS: - Skal jeg være helt ærlig, mener jeg det er en skandale at den norske Dronningen deltar på en feiring av Knut Hamsun, sier stifteren av den Internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen, Baruch Tenembaum. Foto: APVis mer

- Det er en skandale av Sonja

Dronningen får kraftig refs av internasjonal stiftelse.

SEHER.NO: Den internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen går knallhardt til angrep på dronning Sonja for hennes hyllest av Knut Hamsun. I et brev sendt direkte til det norske slott sist fredag, refser nemlig stiftelsen kongehuset - og i særdeleshet Dronningen, skriver VG.

- Skal jeg være helt ærlig, mener jeg det er en skandale at den norske Dronningen deltar på en feiring av Knut Hamsun. Det var mange genier som var nazister. Men jeg vet ikke om noen som har blitt hyllet av et statsoverhode, sier stifteren av den Internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen, Baruch Tenembaum, til avisen.

"Vi adresserer deg med respekt, Deres Majestet, på grunn av din personlige deltagelse i åpningen av den nevnte Hamsun-feiringen. Som du vet godt ble Hamsun arrestert da krigen var over, og han måtte betale en bot for sin dokumenterte tilknytning til det norske fascistpartiet som ble ledet av Vidkun Quisling", skriver stiftelsen i brevet til Dronningen.

4. august skal også kronprinsesse Mette-Marit markere Hamsun-året ved å åpne Hamsun-senteret på Hamarøy. Selv bruker Tenembaum ordet "forferdelig" om akkurat det.

Slottet på sin side ønsker ikke å kommentere saken. Men Dronningen har tidligere gjort det klart at man må kunne skille mellom forfatteren og nazisympatisøren Knut Hamsun.

- Man må kunne ha to tanker i hodet på én gang, sa hun etter åpningen av Hamsun-året tidligere i år.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her er lilleprinsen