<strong>REFSES:</strong> Prins Harry og hertuginne Meghan refses av en av Storbritannias mest kjente kongehuseksperter, etter skandalesommeren de har lagt bak seg. Foto: NTB scanpix
REFSES: Prins Harry og hertuginne Meghan refses av en av Storbritannias mest kjente kongehuseksperter, etter skandalesommeren de har lagt bak seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Det er en katastrofe

PR-marerittet fortsetter for hertugparet av Sussex.

Publisert

Overgangen fra å være skuespiller til å bli hertuginne har på ingen måte vært enkel for hertuginne Meghan (38) av Sussex. Omtrent samtidig som forholdet med prins Harry (34) ble kjent, kritiserte enkelte henne for å ikke passe inn i kongelige kretser.

Heldigvis har hun hatt mange gode læremestre rundt seg, og på sikt har hun klart å gjøre flere til lags - selv om alle muligens ikke er helt overbevist ennå. Målinger viser til stadighet at hun er en av de minst likte kongelige blant folket, noe som kan virke uforståelig, siden hun har prøvd sitt beste.

En anerkjent ekspert mener derimot å ha svaret på hvorfor ting har blitt som det har blitt. Lady Colin Campbell, som har skrevet flere bøker om de kongelige, kaller forholdet mellom amerikaneren og den britiske prinsen for en katastrofe.

- Katastrofalt

- Parets nylige oppførsel er en PR-katastrofe for Buckingham Palace, som har vansker med å holde dem på plass, sier eksperten til Page Six.

- Det er åpenbart Meghan som bestemmer her. Hun er bare en liten juniorspiller i en stor liga, men klarer likevel å ødelegge på det mest katastrofale vis, sier eksperten videre.

Hun peker på flere nylige flauser som bakteppe for kritikken. Meghan har fått kallenavnet «Duchess Difficult» etter at hun blant annet nektet å posere for fotografene på Wimbledon, da venninnen Serena Williams (37) spilte.

Samme sted skal hun angivelig ha sørget for at de 40 nærmeste setene rundt henne var tomme, slik at hun kunne nyte kampen i ro og mak. Danske BT skriver at dette er noe dronning Elizabeth aldri har gjort i løpet av sine 66 år på tronen.

At paret i sommer ble fotografert mens de fløy privat til Nice og Ibiza vekket også harme. Kanskje spesielt fordi prins Harrys bror, prins William, ble fotografert sammen med familien da de fløy med et billigselskap til Skottland.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

- Hyklere

Spørsmål om hvordan statens penger ble bevilget, ble blant annet stilt. Miljøspørsmålet herjet også:

- Når kongelige miljøforkjempere sier én ting og gjør det motsatte privat, bør de ikke bli overrasket over å bli omtalt som miljøhyklere, har en kilde tett på paret uttalt, ifølge Page Six.

Samtidig blir hertuginnens Vogue-prosjekt nevnt. Hun var gjesteredaktør i septemberutgaven av britiske Vogue, der hun sørget for at flere inspirerende kvinner fikk være med. The Sun hevdet derimot at prosessen foregikk med egoistiske intensjoner, og at hertuginnen ville «break the internet» - ødelegge nettet - altså få store mengder oppmerksomhet for prosjektet.

Det har, med andre ord, vært nok av PR-katastrofer for hertugparet av Sussex. Forrige uke ble det kjent at hertugparet skal ha ansatt et Hollywood-team for å redde omdømmet, etter de mange katastrofene.

<strong>VIL RETTE OPP:</strong> Hertuginne Meghan skal ha ansatt et PR-firma som har jobbet med flere kjente stjerner opp gjennom årene, deriblant den nå avdøde popstjernen Michael Jackson. Selskapet skal hjelpe hertuginnen med å rette opp omdømmet sitt. Foto: NTB scanpix
VIL RETTE OPP: Hertuginne Meghan skal ha ansatt et PR-firma som har jobbet med flere kjente stjerner opp gjennom årene, deriblant den nå avdøde popstjernen Michael Jackson. Selskapet skal hjelpe hertuginnen med å rette opp omdømmet sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge The Sun har hertuginnen ansatt Hollywood-firmaet Sunshine Sachs, som blant annet har jobbet med den nå avdøde popstjernen Michael Jackson. Hertuginnen skal ha gått bak ryggen til det britiske kongehuset ved å ansette akkurat dette PR-firmaet, som er kjent for å forbedre flere kjendisers dårlige omdømme.

38-åringen har også jobbet med dem tidligere, da administrerende direktør Shawn Sachs og Keleigh Thomas Morgan representerte henne da hun spilte i den populære tv-serien «Suits». De skal også ha hjulpet henne gjennom flere saker den siste tiden - som da den ovennevnte Vogue-kritikken haglet.

HERTUGINNE-LOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den tilfeldige, men likevel perfekte, hårknuten til Meghan Markle - helt selv hjemme på badet. Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan uttaler seg sjelden om kritikken de får, men da prinsen besøkte Amsterdam nylig, kom han med et slags svar etter stormene som har rast:

- Vi kan alle gjøre det bedre. Selv om ingen er perfekte har vi alle et ansvar for vår individuelle innflytelse. Spørsmålet er hva vi gjør for å balansere det, uttalte Harry.

LES OGSÅ: Derfor flyktet hun fra Brad Pitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer