Hertuginne Meghan:

- Det er en følelse av glede

Letter på sløret om graviditeten.

NY OPPTREDEN: I forbindelse med vaksinekonserten Vax Live forteller hertuginnen mer om sitt kommende barn. Foto: Nipi / Backgrid UK / NTB
NY OPPTREDEN: I forbindelse med vaksinekonserten Vax Live forteller hertuginnen mer om sitt kommende barn. Foto: Nipi / Backgrid UK / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år kunne prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) avsløre at de venter sitt andre barn. Fra før har de sønnen Archie, som fylte to år for få dager siden.

I det omstridte intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) i mars, kunne hertugparet avsløre at de venter en jente, og at barnet kommer til verden i løpet av sommeren.

Siden den gang har ikke Meghan og Harry snakket stort mer om familieforøkelsen i offentligheten. Fokuset har snarere vært på prinsens bitre forhold til kongefamilien hjemme i Storbritannia, så man kan vel trygt si at graviditeten har druknet i andre, langt mer tabloide overskrifter.

Nå forteller imidlertid hertuginnen mer om svangerskapet. Lørdag deltok hun i den digitale konserten Vax Live, som jobber for å øke den globale vaksineinnsatsen. Der tok hertuginnen til orde for lik tilgang til coronavaksine for alle mennesker, inkludert hennes kommende datter.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

- Får snart en datter

Særlig er det viktig at kvinner og minoritetskvinner får vaksinen, mener Meghan.

- Min mann og jeg er lykkelige over å snart kunne få en datter. Det er en følelse av glede vi deler med millioner av andre familier rundt om i verden. Når vi tenker på henne, tenker vi på alle de unge kvinnene og jentene på kloden som må bli gitt muligheten og støtten til å lede oss fremover, sa den vordende tobarnsmoren, ifølge People.

Videre uttalte hun:

- Deres fremtidige lederskap avhenger av beslutningene vi tar og handlingene vi tar nå for å forberede dem og oss alle for en vellykket, rettferdig og medfølende morgendag.

BEGRAVELSE: Ekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins Philip. Vis mer

Prins Harry deltok også på vaksinekonserten som ble sendt i USA lørdag kveld. Konserten ble spilt inn foran tusenvis av fullvaksinerte på et stadion i Los Angeles tidligere denne uken.

Dette var det første offentlige arrangementet prinsen deltok på i California siden han og hertuginne Meghan flyttet til USA i fjor vår.

Ifølge BBC er dette også prins Harrys første offentlige opptreden siden bestefaren prins Philips begravelse i Storbritannia 17. april. Dronning Elizabeths (95) ektemann døde 9. april, 99 år gammel.

Kveldens vertinne var popstjernen Selena Gomez (28). Jennifer Lopez (51) og bandet Foo Fighters bidro med musikalske innslag.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Avslørte fødeplaner

Som nevnt har hertugparet selv sagt lite om graviditeten, men i april hevdet en kilde overfor Page Six at hertuginne Meghan angivelig planlegger å føde hjemme.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Mens hun var gravid med sønnen Archie drømte hun visstnok om hjemmefødsel på Frogmore Cottage, men da hun var en uke over termin, ble hun i stedet fraktet til Londons private Portland-sykehus, hvor hun fødte 6. mai 2019.

- Meghans plan var å ha hjemmefødsel med Archie, men du vet hva man sier om de mest gjennomførte planene. Til slutt rådet legene henne å dra til sykehus, og alt hun var interessert i var at Archie skulle komme til verden på en trygg måte, sa kilden til nettstedet.

Denne gang skal hun etter sigende ha bestemte planer om hjemmefødsel.

- Men hun har et vakkert hjem i California, og det er en vakker setting å føde datteren i, sa kilden til Page Six.

LES OGSÅ: Refses for datingforsøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer